У Житомирі люди пікетували будівництво магазину АТБ в центрі міста » Новини Житомира
 
 


У Житомирі люди пікетували будівництво магазину АТБ в центрі міста

Автор: news_maker від 6-03-2014, 11:07, переглядів: 2 089

У Житомирі люди пікетували будівництво магазину АТБ в центрі міста

Кілька десятків чоловік з плакатами зібрались 6 березня поруч з парканом на розі вулиць Київської та Театральної, де будують АТБ-маркет. Кажуть, що синій сарай у самому центрі міста – це неприпустимо. Відповідно до проекту, який висить на фасаді, маркет мав би мати інший вигляд, з яким можна іще миритись.

У реальності ж люди бачать абсолютно інший каркас, який аж ніяк не вписується в історичну частину Житомира.

«Ми не проти АТБ, ми проти того, щоб тут стояв синій страшний сарай. Якщо вони дійсно дотримаються того проекту, який там намальований, то будь ласка. Але те, що ми бачимо зараз, то це абсолютно не схоже на те, що вони обіцяли», - каже активіст Ілля Грицанюк.


Хлопці у масках навіть кинули кілька димових шашок у металевий каркас. Але кажуть, що вони безпечні - кидати коктейлі в маркет не будуть, адже там недотримана техніка безпеки при будівництві, стоять балони з газом, і якщо буде вибух, то можуть постраждати люди.

До мітингувальників підійшов заступник міського голови Сергій Сухомлин. Каже, що дізнався про мітинг пізно вночі із Facebook і прийшов, щоб не дати нічого палити. Він впевнений, що зупинити будівництво можна цілком законними методами. Розповідає, що народний депутат Геннадій Зубко вже не перший місяць веде переписку із усіма можливими структурами, щоб будівництво відбувалось в рамках закону.

«Я в курсі щодо усіх моментів будівництва. Сьогодні ми із начальником ДБК проведемо комісію, на якій розглянемо усі документи. Попередньо у мене є відповіді земельного обласного управління, з міської архітектури… У цьому будівництві є ряд серйозних порушень. На основі цього ми можемо анулювати декларацію на будівництво цього об’єкту», - коментує Сухомлин.


Також сьогодні асоціація громадських об’єднань «Нова сила» понесе звернення до управління архітектури та будівництва для того, щоб призупинити роботи на Київській і побудувати нормальну будівлю.

Будівельників, які зазвичай з 8 ранку починають працювати на будівництві, сьогодні не було – вони побачили пікетувальників і покинули територію. Також люди не пустили трактор, який їхав на будівництво – кажуть, що будуть намагатись фізично блокувати будівництво до рішення.

Архітектори, які прийшли також на пікетування маркету кажуть, що усе, що відбувається – це «провокація та скотство».

На мітингу сьогодні підрядник пообіцяв зупинити роботи, поки не приїдуть представники замовника та не знайдуть рішення проблеми спільно з міською владою та громадою. Представників маркету чекають на 17.00, коли буде проходити чергова комісія з питання будівництва АТБ.

Нагадаємо, що конфлікт навколо будівництва виник іще тоді, коли будівельники тільки почали роботи: люди, що живуть біля маркету, жалілись, що їм блокують подвір’я.


У Житомирі люди пікетували будівництво магазину АТБ в центрі міста

За матеріалами 1zt.ua

Категорія: Новини / Відео / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: