Міліція виявила фінансові махінації київської фірми, яка будувала будинок поблизу Гідропарку » Новини Житомира
 
 


Міліція виявила фінансові махінації київської фірми, яка будувала будинок поблизу Гідропарку

Автор: news_maker від 7-03-2014, 13:45, переглядів: 1 714

Міліція виявила фінансові махінації київської фірми, яка будувала будинок поблизу Гідропарку

У Житомирі правоохоронці викрили зловживання бюджетними коштами на 2 млн. гривень. Про це Житомир.info повідомили в прес -службі УМВС України в Житомирській області.

«Оперативники управління державної служби боротьби з економічними злочинами УМВС в ході перевірки фінансування бюджетних програм встановили факти завищення обсягів і вартості будівництва житлового комплексу за державною програмою «Доступне житло». За даним фактом розпочато кримінальне провадження. Державним фондом сприяння молодіжному житловому будівництву протягом 2012-2013 років з державного бюджету фінансувалося будівництво 9 -ти поверхового 178-квартирного будинку в м. Житомирі. У загальний комплекс, який зараз частково зданий в експлуатацію, входять підсобні приміщення і паркінг на 36 місць» , - інформують в обласному управлінні МВС.

У ході перевірки використання бюджетних коштів оперативники УДСБЕЗ УМВС України в Житомирській області встановили серйозні зловживання з боку підрядника, який безпосередньо виконував будівельні роботи.
«Нами було встановлено значне завищення реальних обсягів і вартості проведених робіт. У результаті протиправної діяльності керівника та інших посадових осіб закритого акціонерного товариства штучно збільшено видатки на будівництво на 2 мільйони гривень», - прокоментував начальник УДСБЕЗ Юрій Крошко. Зараз у рамках кримінального провадження, розпочатого за ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України, встановлюється вся схема заволодіння коштами, подальше їх призначення та використання, а також причетні особи. Такі дії караються позбавленням волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Журналісти з'ясували, що мова йде про будинок в районі Гідропарку, проїзд Івана Богуна. Акціонерне товариство ХК «Київміськбуд» в кінці 2011 року здало 9-поверховий будинок на 176 квартир в експлуатацію з недоробками. У лютому 2012 року «Київміськбуд» уклав угоду з ЗАТ «Міськрембуд» на будівництво до липня 2012 року паркінгу з інженерним забезпеченням і під'їзною дорогою до житлового будинку по проїзду Богуна, 5 у Житомирі. Вартість угоди склала 10,86 млн. грн.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: