Сергій Сухомлин презентував реформу транспортної системи в Житомирі » Новини Житомира
 
 


Сергій Сухомлин презентував реформу транспортної системи в Житомирі

Автор: news_maker від 29-04-2014, 11:49, переглядів: 1 497

Сергій Сухомлин презентував реформу транспортної системи в Житомирі

Перший заступник міського голови зустрівся з перевізниками, які обслуговують приміські маршрути. Метою зустрічі були презентація та обговорення транспортної реформи в Житомирі.

«Загальна концепція реформування полягає в тому, щоб приміські маршрутки доїжджали лише до меж Житомира, а містом рухався переважно комунальний транспорт. Така реформа допоможе врятувати комунальне підприємство «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління», субвенція для якого цього року зменшилася майже на 9 мільйонів гривень» - розповідає Сергій Сухомлин. «За проектом реформи», - продовжив перший заступник міського голови. - «Для приміського транспорту на в’їзді у Житомир можна збудувати пересадочні станції, тоді вартість проїзду для пасажирів зменшиться за рахунок скорочення маршруту. Також на цих станціях, у Бердичівському, Новоград-Волинському, Коростенському, Київському та Чуднівському напрямках, планується створення соціальних торговельних рядів – маленьких ринків, де мешканці прилеглих сіл зможуть реалізовувати власну сільгосппродукцію».

Окрім перевізників, на зустрічі були присутні та брали участь в обговоренні голови сільських рад, районної ради та районної адміністрації. Виступ Сергія Сухомлина викликав ряд питань у присутніх перевізників, що вже багато років обслуговують приміські маршрути.

«Ми розуміємо проблеми, які можуть виникнути коли районні маршрутні автобуси будуть доїжджати лише до меж міста» - говорить Сергій Сухомлин. «Деякі маршрути стануть просто не рентабельними. Це призведе до того, що жителям районів, які працюють та навчаються в Житомирі буде важко добиратись. В процесі обговорення, щодо впровадження даної програми ми будемо вносити корективи. В них максимально врахуємо інтереси всіх, і жителів Житомирського району, і перевізників».

У результаті, сторони дійшли згоди, що приміській транспорт не повинен дублювати маршрути міста, а питання з перевізниками будуть вирішувати в комплексі, аби всім було зручно.

«На сьогодні вже розробляється план руху приміського транспорту, з урахуванням побажань і згодом буде презентовано схему руху маршрутних таксі по Житомиру», - зазначає перший заступник міського голови Сергій Сухомлин.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: