У Житомирі нетверезий водій намагався дати хабара інспекторам ДАІ за непритягнення до відповідальності » Новини Житомира
 
 


У Житомирі нетверезий водій намагався дати хабара інспекторам ДАІ за непритягнення до відповідальності

Автор: news_maker від 27-06-2014, 10:12, переглядів: 1 383

У Житомирі нетверезий водій намагався дати хабара інспекторам ДАІ за непритягнення до відповідальності

Уночі 25 травня в обласному центрі патрульний наряд ДАІ зупинив легковий автомобіль. Під час оформлення адміністративних матеріалів відносно 19-річного водія, який керував транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, останній намагався «відкупитись», пропонуючи міліціонерам гроші. Факт задокументовано, розпочато кримінальне провадження.

Близько 3.30 патрульні звернули увагу на «VOLKSWAGEN CADDY», який мчав по одній з вулиць обласного центру. Траєкторія руху і швидкість транспортного засобу свідчили про неадекватність водія.

Після зупинки автомобіля підозри інспекторів щодо стану керманича підтвердились. Як з’ясувалось, 19-річний житомирянин має явні ознаки алкогольного сп’яніння, що підтвердив і проведений на місці події тест - 1,48 проміле.

Під час оформлення відповідних матеріалів адміністративного правопорушення (ч. 1 ст. 130 - Керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння… КУпАП) керманич автівки, перебуваючи у службовому автомобілі ДАІ, намагався дати працівникам ДПС неправомірну вигоду з метою вирішення питання щодо непритягнення його до відповідальності.

На місце події правоохоронці викликали слідчо-оперативну групу Житомирського міськвідділу, працівники якої задокументували вказаний факт.

Відтак нині хлопцеві доведеться відповідати і за адміністративне правопорушення, і за кримінальне діяння.

Державтоінспекція в черговий раз нагадує, що за пропозицію, обіцянку або надання неправомірної вигоди службовій особі (ч.1 ст. 369 Кримінального кодексу України) передбачено покарання у вигляді штрафу від 500 до 750 неоподаткованих мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 4 років, або позбавлення волі на той самий строк із спеціальною конфіскацією.

УДАІ УМВС України

в Житомирській області

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: