У Житомирі представили нового очільника міліції » Новини Житомира
 
 


У Житомирі представили нового очільника міліції

Автор: news_maker від 18-07-2014, 11:01, переглядів: 1 650

У Житомирі представили нового очільника міліції

На традиційному «Дні преси» очільник УМВС області Юрій Демяненко представив журналістам новопризначеного керівника Житомирського міського відділу міліції Володимира Остапчука, який уже 1,5 місяця виконував обов’язки начальника цього підрозділу. Він сам коротко розповів про себе, завершивши своєрідну біографію власним життєвим кредо:

- У своїй роботі я дотримуюся Конституції України, тому що основне, що у нас є, – це життя і здоров’я. А працівники міліції повинні, у першу чергу, захищати людей, надавати посильну, а інколи й на межі можливостей, допомогу людям, які потрапляють у важке становище, потерпають від злочинних посягань, - зазначив він.

Начальник Житомирського МВ УМВС розповів присутнім про актуальну проблему здійснення незаконних валютних операцій на території ринків обласного центру.

За його словами, на даний час у м. Житомирі триває відпрацювання ринків та торгівельних комплексів, інших громадських місць з метою припинення діяльності осіб, які займаються незаконним здійсненням валютних операцій. До цих заходів залучені працівники державної служби боротьби з економічною злочинністю, дільничні інспектори міліції, патрульні наряди.

Відповідно до ст. 162 Кодексу України про адміністративні правопорушення (Порушення правил про валютні операції), передбачено відповідальність у вигляді штрафу від 510 до 731 гривні з конфіскацією валютних цінностей. Проте кримінальної відповідальності за такі діяння чинним законодавством не передбачено.

- Зрозуміло, що так звані «валютники» йдуть на ризик бути викритими, жадаючи більших прибутків, - зазначив Володимир Остапчук. - Специфіка документування таких правопорушень полягає у тому, що працівники міліції повинні зафіксувати сам факт обміну валют, коли одна особа купує, а інша – її продає. Відтак, зробити це досить непросто.

Тим не менше, до адміністративної відповідальності притягнуто понад 20 громадян, які здійснювали незаконні валютні операції на території м. Житомира. Останній факт зафіксовано минулої доби на Житньому ринку.

- Таке явище можливо подолати, але за підтримки громади, коли люди перестануть користуватися такими послугами: зникне попит – зникне й пропозиція. Робота ж міліції у даному напрямку триває, - зазначив Володимир Остапчук.

Наталя Тимчук, СЗГ УМВС України в Житомирській області

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: