Житомирська делегація вирушить до Луцьку на фестиваль «Бандерштат» » Новини Житомира
 
 


Житомирська делегація вирушить до Луцьку на фестиваль «Бандерштат»

Автор: news_maker від 18-07-2014, 16:38, переглядів: 1 193

Житомирська делегація вирушить до Луцьку на фестиваль «Бандерштат»

18 липня в Житомирській облдержадміністрації відбулася прес-конференція щодо презентації фестивалю українського опору «Бандерштат-2014».

Цього року делегація з Житомирської області братиме активну участь у фестивалі, повідомила директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Світлана Гресь.

«Нещодавно до департаменту надійшло звернення від молоді Житомирської області в якому вони просять посприяти у відвідуванні фестивалю «Бендерштат». Звичайно, ми відгукнулися на це прохання та долучилися до організації поїздки», - сказала Світлана Миколаївна.

За словами активістів, під час фестивалю у місті Луцьк, з 1 по 3 серпня планується збір коштів для поранених військових із Житомирщини, які воювали у зоні АТО. А також передбачається проведення інформаційної кампанії «Житомир – місто Ольжича».

«Про «Бандерштат» можна розповідати багато, - каже координатор по регіональній мережі фестивалю Майя Москвич. - Перший такий захід відбувся у 2007 році на території іподрому Центрального парку культури та відпочинку імені Лесі Українки. Фестиваль мав патріотичне забарвлення, адже був приурочений до 65-ої річниці утворення Української Повстанської Армії. Ініціатором проведення такого дійства стала Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Національний Альянс»».

Організатори дійства розповідають, що найпершим завданням для них є піднесення української національної ідеї серед молоді й творчих колективів.

«Протягом фестивалю виступить більше 40 гуртів, працюватиме дитяче містечко, тому можна приїжджати цілими родинами», - розповіла Майя Москвич.

Житомирську делегацію очолюватиме голова громадської організації «Нова сила» Костянтин Суський, який вже не один рік відвідує фестиваль «Бандерштат».

Довідково:
Всеукраїнський фестиваль української альтернативної музики «Бандерштат» — уперше проведений 2007 року на Волині. На фестивалі відбуваються виступи багатьох українських гуртів та проведення майстер класів різного спрямування, котрі пропагуватимуть проукраїнський стиль мислення, українську мову, культуру, життєву активність. «Бандерштат» є мистецьким проектом, що обіймає всі стилі та напрямки сучасної української альтернативної музики. Триває фестиваль три дні і не містить у собі конкурсної основи. До участі у заході допускаються виконавці з усіх регіонів України, що мають награний репертуар рідною мовою, який не містить жодної антиукраїнської пропаганди, ненормативної лексики, не популяризує шкідливих звичок і пропагує українські цінності.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: