Чемпіон України з фридайвінгу розповів, як застряг на глибині 70 метрів на Соколовському кар’єрі » Новини Житомира
 
 


Чемпіон України з фридайвінгу розповів, як застряг на глибині 70 метрів на Соколовському кар’єрі

Автор: news_maker від 21-07-2014, 20:15, переглядів: 1 711

Чемпіон України з фридайвінгу розповів, як застряг на глибині 70 метрів на Соколовському кар’єрі

Віце-чемпіон світу, абсолютний чемпіон і абсолютний рекордсмен України з фридайвінгу Олександр Бубенчиков розповів про те, як опинився у пастці на Соколовському кар’єрі в Житомирі.

Головне правило безпеки для фридайверів поза змаганнями - не пірнати поодинці, розказує Олександр.
Завжди повинен бути партнер, який зустрічатиме плавця на певній глибині і при необхідності зможе надати першу допомогу. Хоча від позаштатних ситуацій ніхто не застрахований.
«Найнеприємніша історія трапилася зі мною в Житомирі на Соколовському кар'єрі, глибина якого сягає 100 метрів. Готуючись до чемпіонату світу минулого року, я вирішив пірнути на 70 метрів, але майже досягнувши цієї позначки, зачепився за корч: він опинився між мною і тросом», - розповідає дайвер.
«Піднятися я не міг, а хмара суспензії на глибині 40 метрів зовсім не пропускала світло з поверхні, так що довелося діяти в повній темряві і на дотик скидати страхувальний ліньярд. Добравшись до поверхні, я зрозумів, що не можу віддихатися. Я почав хрипіти, кашляти, а потім горлом пішла кров», - продовжує Олександр.
Виявилося, він отримав баротравму - пошкодив легеневу тканину.
«На щастя, зі мною був мій напарник - найдосвідченіший нирець Віктор Решетняк, котрий надав мені першу допомогу. Я досить швидко відновився, але якийсь час ні про які зануреннях не могло бути й мови», - каже спортсмен.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: