В Житомирській області правоохоронці зупинили велосипедиста з вибуховим багажем » Новини Житомира
 
 


В Житомирській області правоохоронці зупинили велосипедиста з вибуховим багажем

Автор: admin від 22-07-2014, 13:38, переглядів: 1 220

В Житомирській області правоохоронці зупинили велосипедиста з вибуховим багажем

- Того дня я їхав у службових справах автомобілем, як раптом мою увагу привернув велосипедист з дивним предметом на багажнику: іржаве залізяччя з характерним хвостом виглядало з-під ганчірки, - розповідає начальник сектору дільничних інспекторів Черняхівського райвідділу міліції Володимир Колядич. – Придивившись, зрозумів, що чоловік перевозить справжню мінометну міну, схожу на ту, яку нині, на жаль, можна побачити у репортажах зі сходу нашої держави.
Правоохоронець зупинив чоловіка та запитав про походження його багажу. 47-річний місцевий житель зізнався, що знайшов «залізяку» неподалік місцевого кар’єру. За його словами, вирішив, що боєприпас вже не несе небезпеки, адже до цього часу не вибухнув. Тому й вирішив ніякій з екстрених служб не повідомляти та відвезти знахідку на пункт прийому металобрухту, аби підзаробити.
На місце події міліціонер викликав слідчо-оперативну групу райвідділу та вибухотехніків. Після обстеження предмету, фахівці прийняли рішення знищити мінометну міну, яка й досі несла в собі небезпеку, на спеціальному вибуховому майданчику.
- Така нерозважлива жага наживи могла вартувати не тільки чоловікові, а й багатьом жителям нашого містечка життя, - прокоментував начальник Черняхівського РВ УМВС Ігор Скидан. - Нині триває розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.


Наталя Тимчук, СЗГ УМВС України в Житомирській області

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: