Житомирщина готова надати допомогу у відбудові Слов'янська » Новини Житомира
 
 


Житомирщина готова надати допомогу у відбудові Слов'янська

Автор: news_maker від 22-07-2014, 21:03, переглядів: 1 000

Житомирщина готова надати допомогу у відбудові Слов'янська

Необхідно лише визначитися з напрямками та обсягами такої допомоги. У департаменті містобудування, архітектури та будівництва облдержадміністрації відбулась перша робоча нарада, на якій говорили про можливу допомогу будівельників Житомирщини у відбудові міста Слов'янськ.
"Це – ініціатива голови облдержадміністрації Сидора Кізіна, – зазначив директор департаменту Григорій Красійчук: "Ми підготували відповідного листа, голова ОДА його підписав і лист відправили до Кабінету міністрів. В листі йдеться, що у нас є певний потенціал будівельників, проектних організацій і будівельної індустрії, щоб надати посильну допомогу для відновлювальних робіт у Слов'янську".
Якою конкретно буде ця допомога, з'ясується вже найближчим часом. До Слов'нська виїхав заступник директора департаменту містобудування, архітектури та будівництва Роман Щебетов, який на місці зможе попередньо оцінити як масштаби руйнувань, так і обсяги та напрямки допомоги. Втім, як зазначив Григорій Красійчук, не варто очікувати повернення житомирської делегації, потрібно вже зараз визначатися, що можна зробити. Серед озвучених пропозицій – можливість застосування грузинського досвіду після їх війни з Росією:
"Вони просто визначали окремі ділянки і забудовували новим житлом. В Грузії пішли шляхом будівництва блокованого житла, це на сьогодні один з найдешевших видів житла. Можливо, дійсно, треба не відновлювати уламки, а зносити їх і чітко визначити обсяги нового проектування. І там би ми були тоді більш потрібні, ми брали б конкретні ділянки під конкретну задачу", – зауважив архітектор Валерій Головатенко.
Повернення до життя понівечених міст Сходу України – це загальнодержавна справа, зазначали учасники наради. Тож орієнтуватися потрібно на координаторів цієї роботи на загальнонаціональному рівні, але й в нашій області створити відповідний штаб, аби оперативно та ефективно вирішувати питання допомоги у відбудові Слов'янська. Звичайно, всіх цікавило, яким коштом виконуватимуться роботи, але в будь-якому разі вони будуть виконані: "Якщо буде фінансування, бажано б аванси якісь отримати хоча б для того, щоб завезти туди людей. А працювати – звичайно, ми згодимося. Це наша Україна і нам її відбудовувати", – зазначив директор підприємства "Житомирпроект" Олександр Самойло.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: