На Житомирщині розпочали 8 кримінальних впроваджень у сфері державних закупівель » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині розпочали 8 кримінальних впроваджень у сфері державних закупівель

Автор: news_maker від 28-07-2014, 14:12, переглядів: 1 297

На Житомирщині розпочали 8 кримінальних впроваджень у сфері державних закупівель

Про це на колегії обласної прокуратури повідомив її керівник Дмитро Лубчук. Прокурор області навів приклад, коли службові особи одного із державних підприємств уклали збиткові договори на закупівлю будівельного піску. Значне завищення цін коштувало бюджету 2 мільйони 800 тисяч гривень. Але найбільш значна сума, на думку працівників прокуратури, розтрачена при закупівлі обладнання для шкільних кабінетів. Чиновники-освітяни примудрилися завищити суму обладнання на 50 мільйонів гривень. Розповідає прес-секретар прокурора області Тетяна Гоша:
"Посадові особи, за попередньою змовою з приватними підприємцями, з порушенням процедури провели тендер на закупівлю товарів за бюджетні кошти та наданий Міжнародним банком реконструкції та розвитку кредит. У подальшому, за завищеними цінами, подекуди у 50 разів, було закуплено обладнання для навчальних кабінетів та поставлено у школи різних областей. Зокрема, у кабінети фізики надійшли секундоміри, вартістю майже 5 700 гривень, хоча реальна ціна одного – становить 120 гривень".
Також для шкіл Житомирської області придбано прилади, вартість яких завищена на 2 мільйони гривень. Загалом з початку року за порушення законодавства під час державних закупівель до різного роду відповідальності притягнуто 19 посадових осіб органів державної влади та місцевого самоврядування.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: