У середньому на 30 осіб збільшується щодня кількість людей, які прибувають на Житомирщину зі Сходу України » Новини Житомира
 
 


У середньому на 30 осіб збільшується щодня кількість людей, які прибувають на Житомирщину зі Сходу України

Автор: news_maker від 1-08-2014, 10:43, переглядів: 1 088

У середньому на 30 осіб збільшується щодня кількість людей, які прибувають на Житомирщину зі Сходу України

Найперша їх потреба – отримати тимчасове житло. Питання розміщення переселенців розглянули на черговому засіданні регіонального координаційного штабу. За останніми даними, на Житомирщину прибули понад 1700 жителів з Донецької, Луганської областей та Криму:
"На сьогодні в області прийнята та розміщена 1741 особа, з яких 1550 прибули з Донецької та Луганської областей, а 191 – з Автономної Республіки Крим. 506 людей з їх числа проживають в соціальних закладах, готелях, санаторіях, Решта, 1235 осіб, розмістилися у родичів та близьких", – доповів начальник Управління ДСНС в області Ігор Нікітчук.
За інформацією, поданою з міст і районів, в області налічується 334 об'єкти, де можна розмістити ще понад дві тисячі переселенців, переважно йдеться про сільську місцевість. При цьому Ігор Нікітчук зауважив, що в багатьох районах і деяких містах дуже кволо ведеться робота по інвентаризації житла, яке можна надати переселенцям. Між тим, саме це питання потрібно вирішувати і швидко, і якісно. Адже літо минає, а восени у переселенців, а заразом і у місцевої влади, з'являться нові проблеми:
"Дуже швидко мине серпень і почнеться навчальний рік. У нас в області зараз багато дітей, які прибули з Луганської та Донецької областей, як правило, на відпочинок. Але куди їм повертатися, станом на сьогодні невідомо. Друге – наші співгромадяни сьогодні переважно проживають в обласному центрі в готелі "Житомир", в Коростишеві в санаторії "Тетерів" та в Зарічанах. На готель "Житомир" розраховувати не варто, він фактично переповнений. А санаторій "Тетерів" – це місце, де можна проживати влітку, але не взимку. Тому цих людей потрібно буде переселити кудись в інші місця", – зазначила заступник голови облдержадміністрації Ірина Супрун.
Наступне засідання регіонального координаційного штабу з питань розміщення громадян, які прибувають зі Сходу України, пройде наступного тижня. На нього запросять керівників аналогічних міських і районних штабів, а також голів райдержадміністрацій.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: