У Житомирі маркуватимуть походження споживчих товарів » Новини Житомира
 
 


У Житомирі маркуватимуть походження споживчих товарів

Автор: news_maker від 6-08-2014, 20:08, переглядів: 1 763

У Житомирі маркуватимуть походження споживчих товарів

Виконавчий комітет міської ради рекомендує суб’єктам господарювання сфери торгівлі при наданні інформації про продукцію на цінниках поруч з написами щодо ціни реалізації товару зазначати назву країни виготовлення продукції та/або графічне кольорове зображення її національного прапора.

«З даного питання були проведені громадські слухання, зустрічі з підприємцями, деякі з них, навіть, поділилися позитивним досвідом, який вже здобули у цьому напрямку. В рішенні є два акценти: зазначення інформації, що це є російські товари і, паралельно, поширення інформації про товари вітчизняного виробництва з метою їх популяризації», – зазначив член виконавчого комітету Дмитро Ткачук.

У свою чергу, перший заступник міського голови Сергій Сухомлин наголосив на тому, що суб’єктів господарювання не зобов’язують вказувати на цінниках назву країни-виробника. Маркування походження товару лише рекомендують проводити.

«Кожний продукт, який знаходиться на полиці супермаркетів має кілька аналогів. Якщо споживач бачитиме, що виробник товару – країна-окупант, то, можливо, віддасть перевагу продукції вітчизняного виробництва. Таким чином, ми популяризуємо українського виробника. Також не варто забувати про те, що Росія давно заборонила імпорт української молочної продукції та м’яса», – наголосив Сергій Сухомлин.

Загалом, рішення «Про маркування походження споживчих товарів» підтримало 27 членів виконавчого комітету.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: