Житомир — одне з міст України, де відбудеться велотур «ВСІ ЗА МИР» » Новини Житомира
 
 


Житомир — одне з міст України, де відбудеться велотур «ВСІ ЗА МИР»

Автор: news_maker від 27-08-2014, 18:50, переглядів: 1 239

Житомир — одне з міст України, де відбудеться велотур «ВСІ ЗА МИР»

Мета відкритого велопробігу «ВСІ ЗА МИР», який стартував у Києві, полягає в тому, аби закликати світову громадськість сприяти припиненню бойових дій на території України.
Цей спортивний захід відбувається на честь грузинського спортсмена, 14-разового рекордсмена «Книги рекордів Гіннеса», заслуженого діяча спорту, посла захисту природи ООН, інженера-кібернетика, лауреата державної премії Грузії Джумбера Лежави. Він – єдина людина у світі, котра здійснила безперервну навколоземну подорож велосипедом. Так, упродовж 3333 днів спортсмен подолав 264 тис. км.
Власне, Джумбер Лежава й виступив ініціатором і засновником цього велотуру. Він планував дати старт своєму дітищу протягом 25–30 серпня у місті Києві. Проте втілити задум не встиг. Адже за місяць до цього, 25 липня, на 75-му році життя він раптово помер.
Та ідея Джумбера Лежави залишилася жити в серцях його співвітчизників. Зокрема свою лепту до втілення цього унікального марафону вирішив внести його приятель, голова організації «Всі за одного», довірений помічник програми «Жди меня» Нодар Берідзе. Він став керівником проектів і заразом основним учасником велотуру «ВСІ ЗА МИР».
До числа 80-ми міст, які охопить велотур «ВСІ ЗА МИР», увійшов і наш обласний центр. Так, завтра, 28 серпня, Нодар Берідзе вже вирушить із Житомира до Новограда-Волинського, а звідти – до Рівного. Своє сприяння проекту вирішило надати й керівництво департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації. Аби обговорити особливості заходу та участь у ньому житомирян, директор профільного департаменту Світлана Гресь 27 серпня зустрілася з Недаром Берідзе.
«Мета пробігу залишається незмінною: закликати весь світ до припинення військових дій на території України, зміцнити міжетнічні зв’язки серед її населення, досягнути взаєморозуміння та поваги між людьми різних регіонів і збереження Української держави в єдності, а також ознайомити громадськість з досягненнями Джумбера Лежава, – розповів керівник проектів велотуру «ВСІ ЗА МИР». – Минулого року ми провели схожий 17-денний велотур містами Грузії. Мали намір протягом двох років проїхати 30-ма країнами Євразії, СНД і Східної Європи».
Масштаб цьогорічного велопробігу охоплює 350 населених пунктів України, Білорусії, Росії та Грузії. Нодар Берідзе має намір зустрітися із президентами країн, в яких він перебуватиме. Протягом десяти місяців він планує подолати понад 10 тис. км. Нодар Берідзе розраховує, що до цього спортивного заходу долучаться й інші небайдужі громадяни. При цьому неважливо, будуть серед них професійні спортсмени чи велосипедисти-любителі. З усією необхідною інформацією бажаючі можуть ознайомитися на веб-сайті – vse-za-mir.blogspot.com.
Із Житомира Нодар Берідзе виїжджатиме завтра, 28 серпня, о 09:00 від готелю «Україна».
При цьому Нодар Берідзе зауважив, що проїжджаючи містами Східної України, не вдягатиме бронежилету. Адже розраховує, що благородна мета зможе убезпечити його від куль. Звершити першу частину велопробігу чоловік розраховує за три місяці, повернувшись назад до Києва, звідки й стартував. А вже далі він вирушатиме до Мінська.

Довідково. У віці 46-ти років у Джумбера Лежави діагностували гангрену прямої кишки. Лікарі стверджували: жити залишилося недовго. Проте Джумбер Давидович продовжував щоденні тренування, поступово збільшуючи навантаження. За півроку потому болі припинилися. Лікарі досі не можуть пояснити, як приреченій на смерть людині вдавалося встановлювати спортивні рекорди. Так, годинний рекорд Джумбера Лежави з відтискань від підлоги становить 5 тис. 11 разів, шестигодинний – 19 тис. 174 рази, дванадцятигодинний – 34 тис. 955 разів, добовий – 44 тис. 141 раз, стоденний – 1 млн 717 тис. 300 разів, а річний – 4 млн 800 тис. разі. Разом із тим, спортсмен встановив безперервний рекорд із вправ для преса живота у 2 тис. 806 разів.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: