Житомирщина проти об'єднання Іршанського гірничозбагачувального комбінату з одним із підприємств Дніпропетровщини » Новини Житомира
 
 


Житомирщина проти об'єднання Іршанського гірничозбагачувального комбінату з одним із підприємств Дніпропетровщини

Автор: news_maker від 4-09-2014, 17:51, переглядів: 1 062

Житомирщина проти об'єднання Іршанського гірничозбагачувального комбінату з одним із підприємств Дніпропетровщини

Керівництво Житомирської області виступає проти об'єднання Іршанського гірничозбагачувального комбінату з гірничо-металургійним підприємством у Дніпропетровській області. Керівництво облдержадміністрації надіслало до Кабінету Міністрів України листа за номером № 3565/13/2-14 від 18.08.2014 щодо "Питання управління цілісними майновими комплексами Іршанського гірничо-збагачувального і Вільногірського гірничо-металургійного комбінатів".

У Житомирі не погоджуються з планами Кабміну об’єднати два майнові комплекси і фактично передати Іршанський ГЗК у відання Вільногірського гірничо-металургійного комбінату, пише прес-служба облдержадміністрації.

Незгоду аргументують тим, що об'єднання призведе до погіршення потенціалу в роботі обох підприємств, на що є кілька причин. Зокрема, незважаючи на приналежність до титанової галузі, специфіка діяльності Іршанського ГЗК і Вільногірського ГМК відрізняється за своєю суттю та орієнтована на різні ринки збуту, тож не може бути об’єднана або ж підпорядкована одна одній.

Також в листі йдеться, що об’єднання двох майнових комплексів потенційно знизить інвестиційну привабливість кожного з них для зовнішніх інвесторів, оскільки об’єднана облікова політика не дасть змоги ефективно представити окремий майновий комплекс для міжнародної оцінки. Та найбільший негатив для Житомирщини – фактична втрата одного з бюджетоутворюючих підприємств.

До моменту передачі Іршанського підприємства в оренду ПрАТ "Кримський ТИТАН", комбінат щорічно сплачував понад 100 мільйонів гривень податків і зборів до місцевого та державного бюджетів. Передача майнового комплексу у відання Вільногірського ГМК означатиме і зміну територіальної підпорядкованості на Дніпропетровську область, що прямо дискримінує Житомирську область в аспекті розвитку адміністративно-територіальних одиниць.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: