На Житомирщині УБОЗівці викрили ділка, який організував незаконну торгівлю сланцем » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині УБОЗівці викрили ділка, який організував незаконну торгівлю сланцем

Автор: news_maker від 8-09-2014, 16:30, переглядів: 1 613

На Житомирщині УБОЗівці викрили ділка, який організував незаконну торгівлю сланцем

Протиправну діяльність приватного підприємця з Олевського району, яка виразилася у незаконному видобутку корисних копалин і їх подальшого продажу, викрили днями оперативники управління боротьби з організованою злочинністю УМВС Житомирщини. Триває досудове розслідування відкритого за даним фактом кримінального провадження.

Під час перевірки наявної інформації про незаконний видобуток корисних копалин на Олевщині оперативники УБОЗ УМВС Житомирщини виявили на околиці одного з сіл району незаконні копальні. Як було з’ясовано в подальшому, тут видобувалося сланцеве каміння – корисна копалина загальнодержавного значення.

Факт незаконного видобутку було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань і визначено правову кваліфікацію за ч.2 ст.240 (Порушення правил охорони або використання надр) Кримінального кодексу України. В рамках досудового розслідування правоохоронці почали вживати заходів, направлених на встановлення осіб, причетних до вчинення правопорушення.

– В ході проведення слідчо-розшукових дій було встановлено, що один з місцевих приватних підприємців, 1974 р.н., підпільно торгує сланцем, - розповідає керівник житомирського УБОЗу Володимир Лупащенко. – Відтак оперативниками було ретельно задокументовано факт продажу підприємцем 230 м2 сланцю. Подальша перевірка засвідчила, що останній не мав жодних документів, які б дозволили йому займатися подібним видом діяльності.

Окрім того, під час проведення перевірки наявної у підприємця документації, чоловік намагався чинити спротив працівникам міліції та спробував утекти.

У подальшому правоохоронці встановили, що 40-річний підприємець самостійно організував і незаконний видобуток корисних копалин на Олевщині. До підпільної діяльності він залучав як своїх родичів, так і місцевих жителів, з якими розраховувався по 10 гривень за 1 м2 видобутого сланцю. Корисні копалини перевозилися до місця безпосередньої реалізації на власних автомобілях підприємця – до приміщення біля його ж домогосподарства.

Під час проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання чоловіка, правоохоронці виявили та вилучили фінансово-господарську документацію, яка свідчила про його незаконну діяльність, вантажні транспортні засоби, за допомогою яких перевозилися корисні копалини – КАМАз і два «Мерседеси», а також 1000 м2 незаконно видобутого сланцевого каменю.

Підприємливий ділок нині затриманий за ст.208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Слідство у справі триває. За чинним кримінальним законодавством подібні протиправні дії караються накладенням значних штрафних санкцій, обмеженням або позбавленням волі на строк до трьох років.

Як повідомив начальник УБОЗ УМВС Житомирщини Володмир Лупащенко, нині вирішується питання щодо визначення загальної суми нанесених державі збитків. За попередніми даними, вони складають близько 600 тисяч гривень.
На Житомирщині УБОЗівці викрили ділка, який організував незаконну торгівлю сланцем
На Житомирщині УБОЗівці викрили ділка, який організував незаконну торгівлю сланцем

СЗГ УМВС України в Житомирській області

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: