В облдержадміністрації привітали спортивну еліту області » Новини Житомира
 
 


В облдержадміністрації привітали спортивну еліту області

Автор: news_maker від 10-09-2014, 13:38, переглядів: 1 455

В облдержадміністрації привітали спортивну еліту області

13 вересня День фізичної культури і спорту відзначатимуть як професійні спортсмени і тренери, так і прихильники здорового способу життя, всі, хто розуміє, що спорт і фізична культура – це невід’ємна складова повноцінного людського життя. Напередодні свята в облдержадміністрації відбулося урочисте засідання, участь у якому взяли працівники сфери спорту та фізичної культури, тренери, спортсмени, активісти фізкультурно-спортивного руху.
Житомирщина багата своїми спортивними традиціями. Поліська земля виховала для України цілу плеяду відомих у світі атлетів: Інну Євсєєву, Валерія Андрійцева, Юлію Єлістратову, Юрія Кримаренка, Людмилу Ковальчук, Олександра Бараннікова та багатьох інших, які саме тут зробили свої перші кроки до великих перемог. Сьогодні ці традиції продовжуються, незважаючи на усі труднощі. Серед спортсменів області є чемпіони і призери світу та Європи, члени національних збірних команд, кандидати на участь в Олімпійських іграх.
Від імені очільника області присутніх на урочистостях привітав кандидат на посаду заступника голови облдержадміністрації Ярослав Лагута. Він висловив упевненість в тому, що пріоритетним має бути розвиток саме масової культури і спорту.
«Тільки фізична культура і спорт може вплинути на розвиток молодого покоління. Наше з вами сьогоднішнє завдання полягає в тому, що фізична культура має забирати дітей з вулиці, відривати їх від комп’ютера, - вважає Ярослав Лагута. - Всі високі спортивні досягнення за клавіатурою не додають здоров’я, а, на жаль, його тільки забирають». Посадовець переконаний у необхідності розвитку свідомої фізичної культури. Він закликав присутніх додати зусиль для того, аби Житомирщина і надалі залишалася в авангарді розвитку фізкультури і спорту.
Долучився до привітань з нагоди свята і перший заступник голови обласної ради Володимир Арешонков. Він зауважив, що у залі зібрались патріоти України, котрі розуміють: яке покоління ми виховаємо сьогодні, яку молодь підготуємо, як її загартуємо, такою й буде українська нація. Посадовець назвав роботу спортсменів і тренерів надзвичайно важливою і державницькою, і із задоволенням зауважив, що за останні роки активізувалася увага до розвитку фізкультури і спорту на рівні територіальних громад, в тому числі в сільській місцевості. Незважаючи на матеріальні проблеми, відроджуються спортивні майданчики, стадіони, на змагання збираються сотні людей.
Директор департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Світлана Гресь також щиро привітала тренерів і спортсменів зі святом і побажала їм бути впевненими у собі, адже тільки за цієї умови можна здобути перемогу. «Вашими перемогами ми підтримуємо дух області, а також тих, хто зараз за межами Житомирщини відстоює мир і цілісність нашої держави».
З нагоди свята спортсменам, тренерам, активістам фізкультурно-спортивного руху вручили нагороди.
В облдержадміністрації привітали спортивну еліту області

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: