У Житомирі бізнесмен захопив берег та встановив пірс » Новини Житомира
 
 


У Житомирі бізнесмен захопив берег та встановив пірс

Автор: news_maker від 10-09-2014, 16:30, переглядів: 2 429

У Житомирі бізнесмен захопив берег та встановив пірс

Неподалік від підвісного мосту у Житомирі місцевий бізнесмен, який вистроїв біля річки чималий будинок по 3-у пров. Чуднівському, тепер вирішив продовжити свої володіння та забудував берег і встановив пірс.

Берег загороджений з обох боків до самої води Тетерева. Від причалу плаває човен на інший берег. Про таке тільки може мріяти пересічний житомирянин. Ідилія, але...
Але є Водний кодекс, що зобов'язує охороняти прибережні смуги і забороняє їх забудовувати і тим більше загороджувати, адже берег знаходиться тільки в державній (комунальній) власності.

Стаття 88 кодексу: "З метою охорони поверхневих водних об'єктів від забруднення і засмічення та збереження їх водності вздовж річок, морів і навколо озер, водосховищ та інших водойм в межах водоохоронних зон виділяються земельні ділянки під прибережні захисні смуги. Прибережні захисні смуги встановлюються по берегах річок та навколо водойм уздовж урізу води (у меженний період) шириною:Прибережні захисні смуги встановлюються по берегах річок та навколо водойм уздовж урізу води (у меженний період) шириною: для малих річок, струмків і потічків, а також ставків площею менше 3 гектарів - 25 метрів; для середніх річок, водосховищ на них та ставків площею більше 3 гектарів - 50 метрів; для великих річок, водосховищ на них та озер - 100 метрів. Землі прибережних захисних смуг перебувають у державній та комунальній власності та можуть надаватися в користування лише для цілей, визначених цим Кодексом" .

І, в наступній статті кодексу: "Прибережні захисні смуги є природоохоронною територією з режимом обмеженої господарської діяльності. У прибережних захисних смугах уздовж річок, навколо водойм та на островах забороняється: … будівництво будь-яких споруд (крім гідротехнічних, гідрометричних та лінійних), у тому числі баз відпочинку, дач, гаражів та стоянок автомобілів".

В обласній прокуратурі відповіли, що прокуратурою м. Житомира у липні 2013 року заявлено позов про визнання протиправним та скасування рішення міськради про надання приватній особі в оренду земельної ділянки площею 0,0103 га, що розміщена за адресою провулок 3-й Чуднівський, а також передачу у власність 0,1000 га землі для будівництва та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд.

"Рішенням Корольовського районного суду м. Житомира від 19.02.2014 позов прокуратури міста задоволено у повному обсязі. Особу зобов'язано обидві ділянки повернути до земель територіальної громади м. Житомира", - йдеться в повідомленні.

Але на даний час, говорять в прокуратурі, законність прийнятого рішення першої інстанції переглядається апеляційним судом Житомирської області за скаргою відповідача. Розгляд справи призначено на 24.09.2014.

За матеріалами Репортер Житомира

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: