Міліція шукає псевдоторговців, які під приводом реалізації цукру обікрали людей у Коростишівському районі » Новини Житомира
 
 


Міліція шукає псевдоторговців, які під приводом реалізації цукру обікрали людей у Коростишівському районі

Автор: news_maker від 18-09-2014, 16:05, переглядів: 1 113

Міліція шукає псевдоторговців, які під приводом реалізації цукру обікрали людей у Коростишівському районі

Два домогосподарства у м. Коростишеві та в с. Голубіївці за півгодини вдалося «почистити» заїжджим торговцям у загальному на 24 тисячі гривень. У рамках відкритих за даними фактами кримінальних проваджень правоохоронці розшукують зловмисників і попереджають про небезпеку інших громадян.

Близько 15 години на подвір’ї домогосподарства 78-річної жительки м.Коростишева з’явилися двоє чоловіків і жінка характерної для інших народностей зовнішності. Літній господині непрохані візитери запропонували придбати у них мішок цукру. Деякий час старенька говорила з ними на порозі власного будинку і, врешті, торговці пішли, так не продавши свій товар.

Проте, і слід за невідомими ще не простиг, як бабця виявила у власній оселі відсутність грошових заощаджень. Про зникнення чотирьох тисяч гривень вона заявила до міліції.

Поки на місці події працювала слідчо-оперативна група Коростишівського райвідділу, правоохоронці отримали ще одне тривожне повідомлення. За аналогічних обставин у с. Голубіївці 47-річна місцева жителька не дорахувалася 20 тисяч гривень у власному будинку. Під час з’ясування обставин виявилося, що підозрілі цукрові торговці побували на подвір’ї домогосподарства і цієї заявниці.

– У нас є усі підстави вважати, що обидві крадіжки вчинялися за участі одних і тих самих осіб, - каже начальник Коростишівського райвідділу міліції Олег Марківський. - За обома фактами нині відкрито кримінальні провадження за ч.1 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Наразі оперативники проводять комплекс дій, направлених на встановлення осіб зловмисників та місця їхнього перебування.

Слід зазначити, в обох випадках зловмисники діяли за старою, як світ, схемою, випробуваною чи не сотні разів. Як правило, вони безперешкодно потрапляють на подвір’я під різноманітними приводами – напитися води, переповити дитину, щось продати або купити тощо. Відтак, привертають увагу господарів до себе всілякими балачками, а поки ті не звертають особливої уваги, найспритніший з візитерів (до речі, це може бути підліток, який ховається під широкою спідницею однієї з жінок) вже нишпорить у кімнатах оселі. Знайшов гроші, швиденько й так само непомітно вискочив надвір – і вся шумна компанія покидає обійстя обікрадених господарів.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: