У Житомирі пройшов перший в Україні фестиваль шашлика «Золотий баран» » Новини Житомира
 
 


У Житомирі пройшов перший в Україні фестиваль шашлика «Золотий баран»

Автор: news_maker від 25-06-2012, 12:19, переглядів: 2 469

У Житомирі пройшов перший в Україні фестиваль шашлика «Золотий баран»

Справжній узбецький плов, баранина запечена в овочах, баранина із гречкою, баранина на вертилі, запечене молоде ягня, шашлик зі свинини, гов'ядини, баранини, овочі гриль – далеко не повний перелік страв, які пропонували житомирянам 24 червня, у День молоді, в Парку культури і відпочинку ім. Ю.Гагаріна. Адже цього дня там проходив перший в Україні фестиваль шашлика «Золотий баран».

Заклади харчування із Житомира, Прилук, Бердичева змогли цього дня нагодувати сотні житомирян справжніми стравами для гурманів, адже і кухарі були майстрами із багаторічним досвідом та спеціалізувалися суто на цих стравах.

Організатори сподіваються, що фестиваль стане традиційним для Житомира і невдовзі переросте в одну з візитівок міста, адже вже в перший рік зібрав не мало прихильників.

«Я радий з того, що фестиваль відбувся саме в Житомирі. Подивившись відео про те, як проводиться свято деруна у Коростені і почитавши відгуки про те, на скільки воно є популярним, мені стало образливо за своє місто і я запропонував міськвиконкому провести цей фестиваль. Приємно, що міська влада цю ідею активно підтримала. Сподіваюсь, фестиваль стане популярним у нашому місті і щоразу до нього буде долучатися більше ресторанів та кафе», – зазначив ініціатор фестивалю Андрій Федірко.

Міський голова Володимир Дебой також підтримує цю ідею. «Мені приємно, що перший в Україні фестиваль шашлика започатковано саме в Житомирі. Сьогодні житомиряни змогли відвідати смачні страви від найкращих кухарів. Сподіваюся, що ця ініціатива переросте у традицію», – зазначив керівник міста, а також додав, що цьогоріч День молоді у Житомирі проходить у різних куточках міста, а відзначають його люди різного віку, всі, хто молоді душею.

Так, своє свято молодь різного віку зустріла волейболом та футболом у Гідропарку, шашликом та іншими стравами у парку культури і відпочинку ім. Ю.Гагаріна, конкурсами та концертно-розважальною програмою на літній естраді «Ракушка» та майданчику біля ТРЦ «Глобал».

Кухня у парку, насичена розважальна програма, безліч конкурсів для дітей та дорослих від організаторів і спонсорів свята зробили своє: парк культури і відпочинку ім. Гагаріна став одним із найбільш масових місць відзначення Дня молоді.

Під час урочистого закриття фестивалю за допомогу в організації фестивалю міський голова Володимир Дебой та заступник міського голови Олександр Бочковський отримали подяки від організаторів та гурманів свята.

У Житомирі пройшов перший в Україні фестиваль шашлика «Золотий баран»


У Житомирі пройшов перший в Україні фестиваль шашлика «Золотий баран»


У Житомирі пройшов перший в Україні фестиваль шашлика «Золотий баран»

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: