В Житомирі розпочалося створення індустріального парку » Новини Житомира
 
 


В Житомирі розпочалося створення індустріального парку

Автор: news_maker від 1-10-2014, 19:40, переглядів: 1 904

В Житомирі розпочалося створення індустріального парку

Відповідне рішення прийнято на сесії міськради. Територія для організації виробничих майданчиків буде виділена поблизу аеропорту у районі Київського шосе. Поки що це 22 га, але ведуться переговори з Міністерством оборони про передачу ще 80 га для розширення території парку до 100 га.

Очікуваний результат: передусім, поліпшення інвестиційного клімату та створення нових робочих місць. Розповідає перший заступник міського голови Житомира Сергій Сухомлин:

"Інвестиції на один гектар індустріального парку складають від одного до п’яти мільйонів доларів США. В середньому, на одному гектарі створюється від двадцяти до п’ятдесяти робочих місць. Тобто, що дуже важливо – місто отримає робочі місця. Крім того, створення цього індустріального парку повинно стати потужним стимулом для залучення інвестицій в місто Житомир. Підприємства, які знаходяться в цьому індустріальному парку, отримуватимуть ряд пільг. В першу чергу, спрощена система погоджень при запуску виробництв. Друге – це доступ до інфраструктури, тобто держава, місто і інвестор беруть на себе зобов’язання щодо вкладень в інфраструктуру".

За попередніми підрахунками доля міського бюджету на створення інфраструктури складе 5 млн. грн. А фінансування з боку держави має бути закладено в бюджет наступного року. На міському рівні наразі проводиться розробка концепції, після чого за процедурою проект буде переданий на реєстрацію до Міністерства Економіки та оголошено конкурс на визначення управляючої компанії. Робота по створенню індустріального парку ведеться комплексно і вже є попередні домовленості про залучення інвесторів:

"На даний момент у нас ведуться переговори з двома європейськими підприємствами щодо інвестицій у створення заводів з виготовлення сонячних панелей. Це дві компанії – шведська та німецька. Це ми говоримо про два підприємства. Крім цього, в зв’язку з тими ж подіями на Сході спостерігається тенденція до перенесення виробництва інвесторами зі сходу України в інші регіони, в тому числі, і в Житомир. Зараз ми ведемо перемовини і рішення практично вже прийнято щодо побудови в Житомирі заводу з виготовлення металевого листа з полімерним покриттям. Це інвестиція складатиме близько двадцяти двох мільйонів доларів", – зазначив Сергій Сухомлин.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: