У Житомирі відкрили меморіальну дошку Геннадію Чечурі » Новини Житомира
 
 


У Житомирі відкрили меморіальну дошку Геннадію Чечурі

Автор: news_maker від 5-10-2014, 17:38, переглядів: 1 393

У Житомирі відкрили меморіальну дошку Геннадію Чечурі

4 жовтня 2014 року, відбулося урочисте відкриття меморіальної дошки видатному українському спортсмену, баскетбольному тренеру, заслуженому майстру спорту СРСР Геннадію Чечурі, яку було встановлено на фасаді будівлі Житомирської міської гуманітарної гімназії №23.

На відкриття завітали заступник Житомирського міського голови Олександр Бочковський, директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Житомирської ОДА Світлана Гресь, начальник управління сім’ї, молоді та спорту міської ради Ірина Ковальчук, перший віце-президент Федерації баскетболу України Заурбек Хромаєв, дружина чемпіона світу Світлана Чечуро, його перший тренер Георгій Демб, депутати Житомирської міської ради, представники громадських організацій, громада та гості міста.

Заступник міського голови Олександр Бочковський привітав громаду міста з визначною подією: "Ми відкриваємо меморіальну дошку житомирянину, який прославив наше місто, нашу державу, Славну Україну, - зазначив заступник міського голови та зауважив, - У цей день не можна не згадати про батьків, першу вчительку, першого тренера чемпіона світу, які виховували, тренували, вчили Георгія Чечуру любити спорт, життя, своє місто, любити свою країну, вкладали в нього те, що він потім реалізував в своєму житті". Адже, за словами Олександра Бочковського, без цього людина не може досягнути таких висот в спорті, в житті.

«Житомиряни пишаються своїм земляком. Чим більше ми відкриваємо таких дошок, тим більше ми показуємо громаді міста, які славні і достойні люди народилися і живуть у нашому Житомирі», - наголосив Олександр Бочковський.

Перший віце-президент Федерації баскетболу України Заурбек Хромаєв висловив вдячність житомирській громаді за пам'ять про чемпіона світу, заслуженого майстра спорту Геннадія Чечуру та впевненість, що молоді житомирські баскетболісти продовжуватимуть йти його шляхом.

«Здоровий спосіб життя через баскетбол буде прославляти Житомир, як Корольов з космічними ракетами», - зазначив Заурбек Хромаєв.

Присутні на заході друзі, колеги, дружина Геннадія Чечури згадудували про видатного баскетболіста, товариша, учня та чоловіка, як про видатного баскетболіста та тренера, вольову людину, справжнього бійця та розповіли про те, як він любив спорт та життя, та зазначали, що життя Геннадія Чечури, його особистість може бути прикладом, дороговказом для молодого покоління житомирських спортсменів…

«Він зробив дуже багато для нас, адже довів, що і в Житомирі можна виховати заслуженого майстра спорту, чемпіона світу»- наголосив перший тренер Геннадія Чечури Георгій Демб.

«Він навчив ще більше любити баскетбол, робити все для баскетболу, жити грою...», - згадує заслужений тренер України Володимир Капухін.

Дружина Геннадія Чечури Світлана подякувала житомирянам за таку шану та пам'ять про свого чоловіка:«Він був настільки справжньою особистістю, бійцем на полі. Всі казали, що, якщо Чечуро на полі – обов’язково буде перемога»,- розказала Світлана Чечуро та зауважила, що він був не лише гарним спортсменом, а й прекрасним батьком, який був і досі залишається авторитетом для своїх дітей.

Довідка
Геннадій Чечуро виступав за «Буревісник» (Вінниця), ДСК (Донецьк) та СКА (Київ). Працював старшим тренером чоловічої команди СКА (Київ). Був президентом баскетбольного клубу ЦСКА. Випускник житомирскої ДЮСШ №1 (тренер Георгій Демб)
Спортивні досягнення:
- Чемпіон світу 1967 р.
- Чемпіон СРСР 1967 р., срібний призер 1963 і 1968 р.р., бронзовий – 1972р.
- Переможець IV (1967) та срібний призер III (1963) Спартакіад народів СРСР.
У Житомирі відкрили меморіальну дошку Геннадію Чечурі
У Житомирі відкрили меморіальну дошку Геннадію Чечурі

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: