Сьогодні останній день, коли житомиряни матимуть можливість перевіряти наявність свого прізвища у виборчих списках » Новини Житомира
 
 


Сьогодні останній день, коли житомиряни матимуть можливість перевіряти наявність свого прізвища у виборчих списках

Автор: news_maker від 9-10-2014, 14:05, переглядів: 945

Сьогодні останній день, коли житомиряни матимуть можливість перевіряти наявність свого прізвища у виборчих списках

На цьому наголошує голова окружної виборчої комісії Олександра Лаетіна: "Для того, щоб перевірити себе у списку виборців, житомиряни повинні звернутися до держреєстру, маючи при собі паспорт.

В разі, якщо людина не знаходить себе у списку виборців, вона особисто подає заяву і залишає ксерокопію паспорта. Держреєстр виборців Богунського району знаходиться в приміщенні Богунської ради – це вулиця Перемоги 55 і, відповідно, Корольовський держреєстр виборців – у Корольовській райраді".

Також Олександра Лаетіна відзначає, що цього разу спрощено процедуру реєстрації виборців для вимушених переселенців зі Сходу України:

"Зараз трохи спрощено систему для тих людей, які приїхали до нас з Донецької та Луганської областей. Їм уже не треба пред'являти довідку. За новою постановою ЦВК достатньо лише звернутися до держреєстру виборців і також надати ксерокопію паспорта та заяву про бажання прийняти участь у голосуванні".

У свою чергу відзначимо, що 26 жовтня понад 200 тисяч житомирян матимуть можливість обирати новий склад Верховної Ради України. Олександра Лаетіна запевняє що для волевиявлення жителів обласного центру на понад 100 виборчих дільницях будуть створені всі необхідні умови:

"Ми дуже плідно співпрацюємо з Богунською, Корольовською райрадою, з Укртелекомом. Створено всі умови для того, щоб дільниці якомога швидше почали функціонувати".

26 жовтня участь у виборах нового українського Парламенту братимуть і засуджені, які відбувають покарання на Житомирщині. Як нам повідомив заступник начальника Управління Державної пенітенціарної служби в області полковник Анатолій Бобриньов, для волевиявлення засуджених створені всі необхідні умови.

"В установах виконання покарань Житомирської області створено всі умови для забезпечення можливості волевиявлення засуджених. В кожній установі у нас відкриті виборчі дільниці на постійній основі, тобто засуджені, які відбувають покарання та слідче заарештовані, які знаходяться в слідчому ізоляторі, мають можливість здійснити своє волевиявлення. Це їх громадянський обов’язок і ми до цього не примушуємо".

Всього 26 жовтня у 6 установах виконання порань, що розташовані на Житомирщині, матимуть можливість обирати нову Верховну Раду України понад 4 тисячі засуджених та ув’язнених.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: