У Житомирі проходить фінал міжнародного поетичного фестивалю «Terra poetika» » Новини Житомира
 
 


У Житомирі проходить фінал міжнародного поетичного фестивалю «Terra poetika»

Автор: news_maker від 23-10-2014, 17:33, переглядів: 1 094

У Житомирі проходить фінал міжнародного поетичного фестивалю «Terra poetika»

У Житомирі 23 жовтня проходитиме фінал фестивалю. Сюди завітали поети з різних куточків світу, зокрема з Великобританії, США, Естонії, Польщі, Швеції, Македонії. Про це розповіла журналістам Леся Мудрак. Вона зазначила, що поетичне дійство має на меті розкриття українського поетичного, перекладацького і культурного потенціалу, репрезентацію української літератури в світі і світової літератури в Україні.
«Так сталося, що наш фестиваль спростував відомі слова „Коли говорять музи, гармати мовчать“. Поети з різних куточків світу не побоялися у такий складний для нашої держави час приїхати і пересвідчитися в тому, що Україна живе, творить і розвивається», – повідомила засновниця фестивалю.
Вона також підкреслила, що у таких невеликих обласних центрах, як Рівне та Житомир, завжди глибока культура, об’ємний і місткий культурний пласт. Тут живуть справжні шанувальники і гурмани слова.
Кандидат на посаду заступника голови облдержадміністрації Ярослав Лагута привітав усіх присутніх та наголосив, що Житомирщина має славетні літературні традиції. Він висловив подяку засновникам і учасникам фестивалю, підкресливши, що вони роблять надзвичайно потрібну і актуальну справу – долучаються до розбудови національної свідомості, культури, поліпшення загального рівня освіченості і культури нації.
«Кожен із нас, – вважає посадовець, – має не тільки вірити у краще, а й прагнути цього і робити все від нього залежне на своєму місці. Тільки спільними зусиллями, через єднання митців і чиновників, і ширше – через єднання суспільства – у напрямку розбудови національно свідомої культури України ми і досягнемо бажаних результатів, яким би нелегким і тернистим не був цей шлях».
Протягом дня у кав’ярнях міста – «Кавоманії», «Друзі&Кава», «Львівській брамі» – відбуватимуться діалоги між учасниками фестивалю. О 16:00 у «Кавоманії» пройде презентація житомирської поетичної школи. А о 18:00 у музеї космонавтики відбудеться гала-концерт «Поезія у дії» за участю усіх учасників фестивалю. Літературні читання супроводжуватимуться виступами шаманського етно-рокового гурта «Reve ta Stohne» та солістки гурту «Х.О.» Христини Халімонової.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: