Більш жорсткі покарання відтепер чекають на зловмисників, які порушують виборче законодавство » Новини Житомира
 
 


Більш жорсткі покарання відтепер чекають на зловмисників, які порушують виборче законодавство

Автор: news_maker від 24-10-2014, 16:15, переглядів: 1 082

Більш жорсткі покарання відтепер чекають на зловмисників, які порушують виборче законодавство

Від кількох тисяч гривень штрафу до 10 років позбавлення волі. Більш жорсткі покарання відтепер чекають на зловмисників, які порушують виборче законодавство.

За три дні до виборів набув чинності Закон України № 1703-VII "Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за порушення виборчих прав громадян".

Відповідно закону за підкуп виборців передбачена кримінальна відповідальність. До особливо тяжких злочинів віднесено такі дії, як незаконна вимога з метою вплинути на рішення виборчої комісії (позбавлення волі на термін від 5 до 10 років), підробка виборчих документів (від 3 до 7 років), викрадення виборчої скриньки з бюлетенями або протоколу про підрахунок голосів виборців (від 5 до 7 років).

Під час всеукраїнської селекторної наради з питань підготовки до позачергових виборів Парламенту, Міністр внутрішніх справ України запевнив, що Закон вже застосовується і для винних покарання буде невідворотним:

"Я хочу попередити усіх тих громадян, які вирішили підзаробити на брудних технологіях, аби вони розуміли міру відповідальності. Щоб не вийшло так, що через гроші у декілька сотень гривень людина опиниться за гратами. А покарання буде невідворотним. Адже позиція Міністерства Внутрішній справ є такою: покарання за підкуп виборців є найкращою профілактикою таких злочинних дій у майбутньому".

Міністр зазначив, що вже порушено 227 кримінальних проваджень за різними статтями. Ця інформація є відкритою і будь-хто може ознайомитися з нею на інтерактивній карті порушень виборчого процесу в режимі он-лайн на офіційному сайті Міністерства Внутрішніх Справ України.

Наразі найбільше фактів порушень зафіксовано в Одеській області, в Києві та Київській області, Чернігівській та Харківській областях, – сказав Арсен Аваков. За словами Міністра Внутрішніх справ під час виборів охорону громадського порядку забезпечуватимуть 82 тисячі службовців. З них 61 тисяча міліціонерів безпосередньо охоронятимуть документацію та порядок на дільницях, 18 тисяч у посиленому режимі проводитимуть патрулювання на вулицях в день голосування. Ще 4 тисячі правоохоронців будуть задіяні в мобільних групах швидкого реагування.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: