Житомирський держуніверситет ім. І.Франка отримав унікальний примірник газети "Die ERHTE" 1913 року » Новини Житомира
 
 


Житомирський держуніверситет ім. І.Франка отримав унікальний примірник газети "Die ERHTE" 1913 року

Автор: news_maker від 3-11-2014, 18:34, переглядів: 1 256

Житомирський держуніверситет ім. І.Франка отримав унікальний примірник газети "Die ERHTE" 1913 року

Такий подарунок вишу зробили німецькі науковці – керівник Брехтівського науково-дослідного центру (у Берліні) професор Юрген Гіллесгайм і доктор Кароліна Шпренгер. Цінність подарованої газети у тому, що в світі залишись лише два її примірники: один знаходиться у Аугсбурзі, де народився письменник Бертольд Брехт , а другий – віднині "пропишеться" в Житомирському держуніверситеті:
"Це перший літературний проект Бертольда Брехта. Саме в цьому віці він розпочав писати вірші та прозу. Всі ці твори Брехт розсилав по газетах, з надією, що їх опублікують. Але, звичайно, йому відмовляли. І він вирішив створити власну газету, де можна було б друкувати свої твори разом з друзями. І з одним із своїх товаришів він більше ніж півроку видавав газету "Die ERHTE" 1913-1914 роки" , – розповів професор Юрген Гіллесгайм.
Газета "Die ERHTE", автором та редактором якої був 15-річний Брехт-школяр, має всього 6 випусків. Кожен її номер складав всього 20-25 екземплярів, які виготовлялися вручну. Газету розповсюджували в дуже вузькому колі: серед учнів Аугсбурзької гімназії, де в той час і навчався Бертольд Брехт. Відтепер подарований примірник газети знаходитиметься у "Брехт-центрі" на базі Житомирського держуніверситету ім. І. Франка.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: