Сергій Машковський звітує про 100 днів роботи на посаді голови облдержадміністрації » Новини Житомира
 
 


Сергій Машковський звітує про 100 днів роботи на посаді голови облдержадміністрації

Автор: admin від 5-11-2014, 17:49, переглядів: 1 193

Сергій Машковський звітує про 100 днів роботи на посаді голови облдержадміністрації


Під час звітної прес-конференції про 100 днів на посаді голови облдержадміністрації, що відбулася 5 листопада, Сергій Машковський наголосив, що перші сто днів його роботи пройшли дуже швидко. Часу на адаптацію не було, адже посадовець одразу зайнявся вирішенням нагальних проблем Житомирщини. Очільник області вважає, що його діяльність протягом цього періоду оцінить громада та Президент України.
Звітуючи про фінансовий стан регіону, Сергій Машковський звернув увагу на те, що за 9 місяців поточного року показники обласного бюджету виконані на 106,1%, а сума перевиконання становить 19,7 млн. грн. За словами посадовця, зекономлені кошти використовуватимуться на надання допомоги сім’ям загиблих і поранених учасників АТО, вимушеним переселенцям, а також для переведення котелень на альтернативні види палива. Таким чином, в області є фінансовий резерв для оперативного вирішення нагальних проблем.
За 9 місяців 2014 року до загального фонду бюджету області надійшло 1 млрд. 307.6 млн. грн., що становить 107,1 % до розрахункових показників Міністерства фінансів України. Загалом сума отриманих надходжень перевищує запланований обсяг доходів на 87,1 млн. грн. і є на 62,8 млн. грн. більшою у порівняні з аналогічним періодом 2013 року.
Голова облдержадміністрації позитивно оцінив і динаміку виконання місцевих бюджетів у третьому кварталі цього року. Якщо за 6 місяців поточного року план по доходах, доведений Міністерством фінансів, був виконаний на 105,6%, то за липень-вересень виконання склало вже 110,3%. За словами посадовця, особлива увага приділяється фінансовій дисципліні, тобто витратній частині бюджету, що перебуває на постійному контролі в обласного керівництва.
Сергій Машковський розповів про те, що протягом двох минулих тижнів він проводив співбесіди з керівниками районів та міст області. Під час таких зустрічей порушувалися питання, пов’язані із виконанням бюджету, проблемами, які цьому перешкоджають, та необхідності своєчасної виплати заробітної плати працівникам і оплати за спожиті енергоносії. Голова облдержадміністрації висловив сподівання, що такі співбесіди в майбутньому будуть проводитися щокварталу.
Резюмуючи, керівник області зазначив, що за 9 місяців за темпами виконання доходної частини бюджету серед усіх областей держави Житомирщина зайняла друге місце, а за темпами росту до відповідного періоду 2013 року наш регіон став третім. Сергій Машковський переконаний, що така позитивна динаміка збережеться і до кінця поточного року.

Сергій Машковський звітує про 100 днів роботи на посаді голови облдержадміністрації

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: