Понад 30 тисяч сімей Житомирщини вже скористалися субсидією для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг » Новини Житомира
 
 


Понад 30 тисяч сімей Житомирщини вже скористалися субсидією для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг

Автор: admin від 11-11-2014, 18:08, переглядів: 1 325

Понад 30 тисяч сімей Житомирщини вже скористалися субсидією для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг


Головним механізмом забезпечення соціального захисту населення в умовах підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги є Програма житлових субсидій, яка гарантує малозабезпеченим громадянам стабільність витрат на оплату житлово-комунальних послуг незалежно від зміни їх вартості.
Фахівці департаменту праці та соціального захисту населення облдержадміністрації розробили «Дорожню карту щодо соціальної підтримки мешканців області при оплаті житлово-комунальних послуг», в якій міститься детальний опис порядку і процедури отримання житлових субсидій та компенсацій.
Як повідомляють у профільному департаменті, для фінансування Програми житлових субсидій на Житомирщині передбачено субвенції у розмірі 72,8 млн. грн. (в тому числі на відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг – 57,8 млн. грн., для придбання скрапленого газу та твердого палива – 15,0 млн. грн.).
Станом на 1 листопада цього року субсидією для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг скористалися понад 30 тисяч сімей області на загальну суму 23,4 млн. грн. Організаціям, що надають житлово-комунальні послуги, перераховано 27,9 млн. грн. (з них 7,4 млн. грн. на погашення заборгованості 2013 року). Середній розмір субсидії на житлово-комунальні послуги на Житомирщині становить 148 грн. на місяць.
Субсидію для відшкодування витрат на придбання твердого палива і скрапленого газу з початку року призначено 16,7 тис. сім’ям у розмірі 11,7 млн. грн. Отримали субсидію готівкою 15,4 тис. сімей на загальну суму 10,8 млн. грн. Середній розмір субсидії на тверде паливо і скраплений газ становить 690 грн.
У жовтні поточного року житлову субсидію отримали 6 % сімей області, або кожна 17 сім’я.
Для отримання додаткової інформації про порядок та процедуру отримання житлових субсидій та компенсацій жителі області можуть звертатися за телефоном «гарячої лінії»: (0412) 24-14-08.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: