Житомирські ДАІшники спрямовували неслухняних пішоходів на "зебру" » Новини Житомира
 
 


Житомирські ДАІшники спрямовували неслухняних пішоходів на "зебру"

Автор: news_maker від 15-11-2014, 21:18, переглядів: 1 314

Житомирські ДАІшники спрямовували неслухняних пішоходів на "зебру"

У рамках Всеукраїнського тижня безпеки дорожнього руху вартові правопорядку Житомирщини проводять профілактичні заходи серед пішоходів. Неслухняних учасників дорожнього руху зупиняють під час перетину ними проїзної частини поза межами пішохідних переходів і закликають дотримуватися правил безпеки.
Не протоколом, а словом узялися виховувати піших учасників дорожнього руху ДАІшники на Житомирщині. Такі заходи зумовлені проведенням профілактичної роботи, спрямованої на попередження дорожньо-транспортного травматизму на автошляхах.
– У поточному році саме з вини пішоходів у регіоні зафіксовано 83 дорожньо-транспортні пригоди, внаслідок яких 24 людини загинуло та ще 65 отримали тілесні ушкодження різного ступеню тяжкості, - каже керівник обласного управління ДАІ Володимир Гриб. – Основна причина цих ДТП – низький рівень дисципліни пішоходів.
У тому, що піші учасники дорожнього руху відверто ігнорують чинні Правила та власну безпеку, разом з ДАІшниками мали змогу впевнитися і представники засобів масової інформації, які приєдналися до проведення профілактичних заходів, зокрема, у м.Житомирі.
На одному з великих та складних перехресть обласного центру вартові дорожнього порядку серед проїзної частини фактично упіймали пенсіонерку, яка неквапно перетинала дорогу поза межами пішохідного переходу, не зважаючи на сигнали водіїв транспортних засобів. Пішохода ДАІшники повернули на тротуар та чемно пояснили, чим може обернутися нехтування власною безпекою, а також вказали місце, де розташована «зебра».

Таку ж бесіду було проведено ще з десятком дорослих пішоходів лише за годину профілактичних заходів.

Правоохоронці зазначають, що не найкращим прикладом дорослих користуються і школярі, що, безперечно, подвоює ризик небезпеки виникнення аварійної ситуації. З дітьми, яких виловлювали посеред дороги, інспектори ДАІ говорили довго, закликаючи до дисципліни і пообіцявши невдовзі завітати і до їхнього навчального закладу з уроками безпечної поведінки на дорозі.

Слід зазначити, що чинним адміністративним законодавством за перехід проїзної частини у невстановлених місцях передбачено стягнення з порушників штрафу. Проте халатне ставлення до власної безпеки може коштувати недисциплінованим пішоходам набагато дорожче. Відтак ДАІшники закликають усіх учасників дорожнього руху до взаємоввічливості та дотримання чинних Правил і заходів безпеки.

Житомирські ДАІшники спрямовували неслухняних пішоходів на "зебру"
Житомирські ДАІшники спрямовували неслухняних пішоходів на "зебру"
Житомирські ДАІшники спрямовували неслухняних пішоходів на "зебру"

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: