На Житомирщині пройшли навчання протидії лихоманці Ебола » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині пройшли навчання протидії лихоманці Ебола

Автор: news_maker від 20-11-2014, 11:12, переглядів: 1 012

На Житомирщині пройшли навчання протидії лихоманці Ебола

У рамках засідання товариства заступників головних лікарів ЛПЗ з лікувальної роботи, лікарів приймальних відділень та лікарів-інфекціоністів на базі Житомирської обласної клінічної лікарні ім.О.Ф.Гербачевського за ініціативи Головного управління Держсанепідслужби у Житомирській області та ДУ «Житомирський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України» з цим контингентом медичних працівників проведено навчально-тренувальне заняття з питань виявлення та госпіталізації осіб з підозрою на гарячку Ебола.
У ході навчання розроблено дорожню карту відповідних дій, обговорено питання епіднагляду, профілактики та контролю у зв’язку з Еболою.
На тренінгу було опрацьовано схему забору аналізів, їх упаковки та транспортування до спеціалізованої лабораторії, відбору зразків крові від пацієнта з пакуванням відповідно до вимог ВООЗ та зняття «інфекційно-забруднених» ЗІЗ після роботи в «заразній» зоні з подальшою передачею зразків клінічного матеріалу на лабораторні дослідження.
Також було продемонстровано користування спеціальними ліцензійними костюмами інфекційного захисту та опановано навички порядку одягання засобів індивідуального захисту.
Довідково.
Число жертв лихоманки Ебола за даними ВООЗ на 16 листопада становить 5 420 осіб, всього зафіксовано понад 15 тисяч випадків зараження.
Зокрема, в Сьєрра-Леоне зафіксовані 533 нових випадки зараження. Згідно з оприлюдненими раніше даними, число загиблих від лихоманки Ебола становила 5 177 з 14413 заражених. Переважна більшість випадків зараження і смертей припадає на три країни - Гвінею, Ліберію і Сьєрра Леоне.
Лихоманка Ебола - гостра вірусна хвороба, що має високий ступінь заразності, характеризується важким перебігом, високою смертністю та розвитком геморагічного синдрому (схильність до шкірної геморагії і кровоточивості слизових оболонок). Коефіцієнт летальності лихоманки доходить до 90%. Спалахи лихоманки Ебола відбуваються в основному у віддалених селищах Центральної і Західної Африки, поблизу вологих тропічних лісів.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: