У Житомирі обговорили заходи щодо фізичної реабілітації учасників АТО » Новини Житомира
 
 


У Житомирі обговорили заходи щодо фізичної реабілітації учасників АТО

Автор: admin від 25-11-2014, 18:51, переглядів: 1 226

У Житомирі обговорили заходи щодо фізичної реабілітації учасників АТО


Фізичній реабілітації осіб, постраждалих у зоні АТО, було присвячене засідання товариства лікарів ЛФК (лікувальної фізичної культури), реабілітологів, сестер медичних кабінетів, яке відбулося 25 листопада на базі обласного медичного центру здоров’я та спортивної медицини. Про це повідомляє департамент охорони здоров’я облдержадміністрації.
Заступник головного лікаря з лікувальної роботи центру Ігор Бібіков ознайомив учасників заходу з нормативно-правовою базою щодо медичної реабілітації осіб, які постраждали в АТО. Про вогнепальні поранення верхніх і нижніх кінцівок та сучасні підходи й особливості їх протезування йшлося у виступі лікаря-ортопеда травматолога Наталії Соловйової. Щодо фізичної реабілітації при вогнепальних пораненнях кінцівок поінформувала завідувач відділення реабілітації, лікар ЛФК Наталія Герез.
Так після ампутації нижніх кінцівок вирішальне значення мають три фактори: функціональна культя, відповідний протез, своєчасно призначений комплекс лікувальної фізкультури та правильно підібрані фізичні вправи. Всі вони тісно пов’язані між собою. Натомість недостатня якість хоча б однієї з цих складових матиме негативний вплив на весь хід терапії.
Спільними зусиллями потрібно вибудовувати напрямок реабілітації, якому досі не надавалась належна увага, і сприяти максимальній адаптації пацієнтів.

У Житомирі обговорили заходи щодо фізичної реабілітації учасників АТО

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: