Житомирщина – в п’ятірці кращих за рівнем працевлаштування вимушених переселенців » Новини Житомира
 
 


Житомирщина – в п’ятірці кращих за рівнем працевлаштування вимушених переселенців

Автор: news_maker від 27-11-2014, 18:59, переглядів: 1 248

Житомирщина – в п’ятірці кращих за рівнем працевлаштування вимушених переселенців

Рівень працевлаштування у нас – понад 17 відсотків від загальної кількості тих, хто звернувся за допомогою до служби зайнятості (звернулися до центрів зайнятості майже 900 людей, роботу отримав 161), це п’ятий показник в Україні.

В обласному центрі зайнятості пояснюють такий результат уважністю в роботі с кожним клієнтом і налагодженістю зв’язків з місцевою владою завдяки проведеній паспортизації населених пунктів:

"У нас дуже добре налагоджений зв'язок і співпраця з сільськими головами. І як тільки людина прибуває на територію того чи іншого населеного пункту, одразу інформація доходить до центрів зайнятості і ми не чекаємо, поки люди прийдуть до нас, ми вирушаємо до них. Вивчаємо ситуацію, будь-які можливості використовуємо для інформування переселенців щодо їхніх дій в напрямку пошуку роботи та працевлаштування", – розповіла начальник відділу організації надання послуг роботодавцям обласного центру зайнятості Світлана Карпович.

Ситуація ускладнюється тим, що зменшується кількість вакансій, особливо в сільській місцевості. Крім того, грає роль і психологічний фактор, наскільки люди готові на новому місці "укорінятися". Світлана Карпович каже, що півроку тому ніхто не думав, що ситуація на Сході так загостриться і переселенці не зможуть швидко повернутися додому. Тож і працевлаштування тоді мало хто планував. Зараз картина дещо змінилася:

"На сьогодні багато хто з переселенців зрозуміли, що все ж таки вони повинні шукати собі роботу, щоб забезпечити себе хоча б необхідним. Є ще такі настрої, що вдома у них були заробітні плати набагато вищі, ніж у нас. Але ми постійно пояснюємо, що така ситуація на Житомирщині, у нас невеликі заробітні плати. І більшість вакансій, які подають роботодавці – від мінімальної до середньої зарплати по області".

Нагадаємо, за офіційними даними, на Житомирщину прибули понад 5,3 тисячі вимушених переселенців. 40 відсотків з них – працездатного віку. До центрів зайнятості звернулися понад 880 людей. Статус безробітних отримали 379 переселенців, працевлаштовані – 161.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: