Житомирський обласний центр крові отримав сучасне медичне обладнання » Новини Житомира
 
 


Житомирський обласний центр крові отримав сучасне медичне обладнання

Автор: news_maker від 3-12-2014, 16:44, переглядів: 1 661

Житомирський обласний центр крові отримав сучасне медичне обладнання

3 грудня Житомирський обласний центр крові отримав сучасне медичне обладнання від Міжнародного благодійного фонду «Місія в Україну».
За словами головного лікаря обласного центру крові Анатолія Чугрієва, це потужна низькотемпературна морозильна камера для зберігання заготовленої плазми крові HLR 125 Horizon Series американської компанії Helmer. Новітнє устаткування цілком відповідає сучасним вимогам ВООЗ щодо інфекційної безпеки донорської крові та її компонентів, зокрема, профілактики ВІЛ-інфекції. За умов низьких температур (від – 30 до – 40 градусів) донорська кров та її компоненти на карантині можуть зберігатися до 6 місяців.
- Це сучасне холодильне устаткування, - розповів Анатолій Чугрієв, - ми отримали за сприяння Міжнародного благодійного фонду «Місія в Україну», де головним лікарем є Олександра Башек. Рік тому центр крові звернувся до фонду з відповідним проханням про допомогу. Але цілком несподіваним для колективу центру крові було те, що на запрошення «Місії в Україну» до нас завітав генеральний директор провідної американської компанії Helmer з виготовлення медичного обладнання для зберігання компонентів крові пан Девід Хелмер. Шанований гість ознайомився з роботою та проблемами нашого закладу. Згодом у співпраці з МБФ «Місія в Україну» компанія Helmer спрямувала до Житомира дві морозильні камери: для обласного центру крові та для центральної дитячої міської лікарні м.Житомира.
На тверде переконання головного лікаря обласного центру крові Анатолія Чугрієва, застосування нового обладнання позитивно позначиться на якості та безпеці компонентів крові, адже щороку серед тих, кому донорська кров рятує життя - близько 2-х тисяч дітей міста Житомира та області.
Житомирський обласний центр крові отримав сучасне медичне обладнання

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: