Відтепер в Житомирі реєструватимуть всіх безхатченків » Новини Житомира
 
 


Відтепер в Житомирі реєструватимуть всіх безхатченків

Автор: news_maker від 10-12-2014, 20:20, переглядів: 1 426

Відтепер в Житомирі реєструватимуть всіх безхатченків

Проект зі створення Центру обліку бездомних осіб в Житомирі розробила міська громадська організація "Милосердя". Відповідно до нього в обласному центрі вже працює соціальний патруль, який постійно проводить моніторинг вулицями міста та збирає інформацію про безхатченків.

Далі всіх їх реєструватимуть у спеціальній базі даних. Загалом проект складається з чотирьох етапів – виявлення безхатьків, їх реєстрація, відновлення документів та соціальна допомога і консультування. Про послуги, які надаватиме Центр обліку бездомних осіб, розповідає голова громадської організації "Милосердя" Владислав Паламарчук:

"По-перше, – це виявлення бездомних осіб шляхом соціального патрулювання. Таким способом ми зможемо показати скільки людей наразі проживає на вулиці. Також ми реєструватимемо їх за тимчасовим місцем перебування. Цю роботу ми зможемо виконувати у співпраці з Богунським відділом міграційної служби. Крім того, безхатченкам ми допомагатимемо відновлювати документи, у разі, якщо вони втрачені. Це для того, щоб кожна бездомна особа з’являлася в правовому полі. Також ми надаватимемо інформаційні консультації та соціальну підтримку. Найголовніше, що ми створимо базу даних, тим самим допомагаючи міському відділу міліції".

Важливо, що створення Центру полегшить роботу і рятувальникам, які на час холодів відкривають тимчасові центри обігріву:

"Пункти обігріву – це тимчасова споруда на 7-10 днів у морозну погоду. Вони створенні для того, щоб все населення могло ними скористатися. Натомість в нас минулий рік показав чітко, що пункт обігріву по вул. Великі Бердичівській 113 слугував пунктом для проживання 5-6 бездомних осіб впродовж всієї зими. Ми краще б допомагали вам, аніж обслуговували цих людей", – резюмував начальник міського управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Микола Дідківський.

Відтак, всі необхідні речі, продукти харчування та гуманітарну допомогу бездомні особи зможуть отримувати в одному місті – Центрі обліку. Наразі він вже зареєстрований як благодійна організація і має приміщення для роботи з безхатченками, за адресою: пров. 1-й Іподромний, 15а.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: