На Житомирщині готуються до відкриття новорічних ялинок » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині готуються до відкриття новорічних ялинок

Автор: news_maker від 16-12-2014, 18:18, переглядів: 1 511

На Житомирщині готуються до відкриття новорічних ялинок

Запалення святкових вогників на головних ялинках міст в України пройде 19 грудня. Наразі відбувається монтаж святкових дерев. У Житомирі на майдані Корольова встановлюють штучну ялинку заввишки 18 метрів. А ось в Новограді-Волинському та Коростені дерева – справжні.

Встановлення зрізаної ялинки обходиться місту дешевше, кажуть чиновники. Адже на транспортування та монтаж іде кілька десятків тисяч гривень, тоді як придбання штучної ялинки коштує не менше 300 тисяч.

Справжня красуня цього року буде тішити коростенців. Ялинку пригляділи у с. Сантарка Коростенського району. Зелена красуня росла на земельній ділянці Надії Колесник. Жінка сама вже хотіла прибрати дерево, адже побоювалася, щоб воно не впало на сусідній будинок. Проте, коли дерево почали зрізати, спостерігала за процесом зі сльозами на очах:

"Цю ялинку садив ще мій чоловік. Коли я прийшла в цю родину в 1970 році, ялинка вже була великою. Звісно шкода позбавлятися її, але щ ж робити – так треба". Висота ялинки становила 25,6 м, а тому в неї були всі шанси стати найвищою центральною ялинкою України, перевищивши навіть показники столичної ялинки, прокоментував журналістам Коростень Медіа заступник міського голови Леонід Якубовський:

"За останні 10 років це найвища ялинка, яку ми будемо встановлювати на головній площі міста. Принцип вибору нами ялинки дуже простий – ми просто їздимо селами і шукаємо дерево, яке б могло стати головний новорічний символом. Інколи до нас звертаються самі люди с проханням прибрати дерево з їх подвір'я". Зрізавши дерево, комунальники виявили, що наявна техніка не дозволяє доставити в місто ялинку такої висоти, не пошкодивши її. І робітникам довелося вкоротити стовбур дерева. Тепер висота головної ялинки Коростеня становить 23 метри.

"Нехай ця ялинка і не стала найвищою в Україні, та все ж коростенці сподіваються, що вона принесе багато радості дітлахам, а Миколай подарує мир Україні", – пише прес-служба Коростенької міської ради.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: