Цьогоріч лісівники Житомирщини продають новорічні ялинки дешевше, ніж в минулому році » Новини Житомира
 
 


Цьогоріч лісівники Житомирщини продають новорічні ялинки дешевше, ніж в минулому році

Автор: news_maker від 24-12-2014, 20:52, переглядів: 1 308

Цьогоріч лісівники Житомирщини продають новорічні ялинки дешевше, ніж в минулому році

В обласному управлінні лісового та мисливського господарства кажуть, що в такий спосіб йдуть назустріч громадянам, а також заохочують їх купувати ялинки на спеціальних торгівельних майданчиках, обладнаних в держлісгоспах:

"Лісівники розуміють ситуацію населення, тому йдуть назустріч і тому в цьому році ціни на ялинки зменшені у порівнянні з минулим роком, в середньому на десять гривень. Це все для того, щоб ялинки купували ті, які вирощені на спеціальних плантаціях, а не незаконно заготовлені",– розповів перший заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Роман Ільїн.

Наприклад, в Станишівському лісництві Житомирського держлісгоспу розповіли, що у них в цьому році ціна на ялинку стартує від 36 гривень замість п’ятдесяти гривень минулоріч. Всього до продажу готові 70 тисяч сосен та 140 тисяч ялинок. На сьогодні держлісгоспи вже продали понад 25 тисяч ялинок та сосен на загальну суму більше 900 тисяч гривень. Раніше показники були кращими в тому числі, і за рахунок продажу в інші регіони України. Зараз новорічні деревця також реалізовують за межі області, але все-таки в менших масштабах:

"Купувати ялинки приїжджають з Черкас, з Чернігівської області, з Київської багато – де більше населення, звідти і їдуть. Проблема в тому, що багато лісгоспів в минулі роки поставляли ялинки в південні регіони, а на сьогодні це питання є досить складним", – констатував Роман Ільїн.

Лісівники нагадують, що за незаконно зрубану ялинку порушнику доведеться сплатити в середньому 200 гривень за заподіяну лісу шкоду, а також адміністративний штраф – до 170 гривень.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: