Юні фігуристи в Житомирі завершили тренувальний рік новорічним святом на льоду » Новини Житомира
 
 


Юні фігуристи в Житомирі завершили тренувальний рік новорічним святом на льоду

Автор: news_maker від 29-12-2014, 18:08, переглядів: 1 585

Юні фігуристи в Житомирі завершили тренувальний рік новорічним святом на льоду

Найкращим подарунком для своєї школи вони вважають відновлення роботи єдиної на сьогодні у місті ковзанки. Лише в грудні вона почала працювати у розважальному комплексі "ФОК" після багаторічної перерви.

В цьому році після закриття ковзанки в ТРЦ "Глобал" діти змушені були їздити на тренування до Вінниці або Києва. В такий спосіб підтримували спортивну форму і зберігали досить непоганий рейтинг, який Житомирська школа завоювала у попередній період на всеукраїнських та міжнародних змаганнях з фігурного катання. Розповідає старший тренер, голова правління обласної федерації фігурного катання на ковзанах Ірина Устимович:

"Все ж таки ми з'їздили на змагання до Полтави і в Польщу, де також посіли призові місця, і це – упродовж поточного року, коли систематично майже не займалися. Але дітки підтримували форму і батьки дуже допомагали, і ми. тренери, що могли, то зробили. В результаті в нас хороші призові місця". Заняття фігурним катанням у дітей займає майже весь вільний від навчання у школі час, а також недешево коштує їх батькам. Проте результат того вартий, вважають багаторазовий призер всеукраїнських змагань 15-річний Юра і його мама Вероніка Вітрук:

"Юрко: Це дуже активний вид спорту, і через це я маю бути постійно в формі. Коли я вперше побачив, як катаються діти, я зрозумів, що це – моє, що я буду тут займатися і буду це любити. Вероніка: Я бачу, що це його надихає. Успіхи є не тільки в спорті, де є вже певні досягнення, але це його надихає і на заняття в школі, де він добре вчиться. Це дуже гарний вид спорту, який розвиває і розумово. Це й естетика, і художній смак, і музичне виховання, і багато іншого".

Заняття в Житомирській школі фігурного катання допомагають всебічно розкрити особистість дитини, додає Оксана Білоброва, мама юної фігуристки Валерії Трегубець, яка багато разів перемагала на чемпіонатах в Україні та на змаганнях в Польщі:

"Це вже її стиль життя, її буття, яке вона по-іншому і не уявляє. Це захоплення переросло в щось більше і дочка готується пов'язати своє майбутню професію з фігурним катанням. Це, можливо, буде тренерська робота, чи хореографічна, але обов'язково на льодовій арені. Через те вона дуже наполегливо працює і ці заняття їй допомагають гарно розвиватися".

Керівник спортшколи Ірина Устимович впевнена, що за наявності тренувальної бази в Житомирі розвиток фігурного катання в нашому регіоні отримає нового імпульсу. Вже намічено відкриття клубу "Iсe Freedom" при обласній федерації фігурного катання на ковзанах, який забезпечить більш широкий набір дітей для занять цим естетичним видом спорту, і нові рекорди юних житомирян на льодовій арені не забаряться.

Юні фігуристи в Житомирі завершили тренувальний рік новорічним святом на льоду

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: