Питання створення в обласній клінічній лікарні "чорнобильського" центру залишається відкритим » Новини Житомира
 
 


Питання створення в обласній клінічній лікарні "чорнобильського" центру залишається відкритим

Автор: admin від 20-01-2015, 11:25, переглядів: 1 447

Питання створення в обласній клінічній лікарні "чорнобильського" центру залишається відкритим

"Віртуально він існує, а реально – ні", – каже директор департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Олександр Торбас: "Там так якось відбулося, що люди отримують роботу в цьому центрі і зарплату, а центру немає. Мені пояснюють в обласній лікарні, що він є, але він віртуальний. Ми знайшли відділення, на базі якого можна створити цей центр. Чим він буде вигідний – він скоординує роботу з усіма чорнобильцями, може зробити реєстр, координувати їх лікування, їх оздоровлення; використати ті всі медикаменти, які сьогодні лежать в районах і не використовуються, а їх сьогодні лежить на чотири мільйони гривень". Підтримує створення спеціалізованого центру і голова обласної ради Віталій Француз:

"В Черкаській області, наприклад, є такий центр, там є чорнобильці, а в нашій області – ніби їх немає. І сьогодні те керівництво, яке є в обласній лікарні, вони сказали, що провели якесь опитування і вважають, що недоцільно створювати центр. Тепер чорнобильці піднімають питання – вже немає четвертої категорії, такий закон прийняли, в нашій області 74 тисячі людей втрачають статус постраждалих. Далі ще проблема буде – не отримають чорнобильці путівок і так далі. То, можливо, це відділення вирішило хоча б якісь питання для чорнобильців?" – задається питанням голова обласної ради.

Віталій Француз каже, що створення такого центру, дійсно, може сприйматися медиками як "головний біль", адже воно має фінансуватися виключно з бюджету, а це означає постійний контроль і перевірки. Але це може полегшити вирішення багатьох проблем зі здоров'ям постраждалих громадян, і досвід інших регіонів засвідчує ефективність його діяльності.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: