У Житомирі воїни-миротворці зустрілися з керівництвом області » Новини Житомира
 
 


У Житомирі воїни-миротворці зустрілися з керівництвом області

Автор: admin від 5-02-2015, 16:53, переглядів: 1 488

У Житомирі воїни-миротворці зустрілися з керівництвом області

Напередодні чергової річниці виведення радянських військ з Афганістану воїни-миротворці зустрілися з керівництвом області. Відбувся діалог, у якому підняли проблемні питання, пов’язані з лікуванням, реабілітацією, вирішенням побутових негараздів, забезпеченням державних соціальних гарантій.
Голова Житомирської обласної Спілки ветеранів афганської війни Павло Ментов наголосив на тому, що проблеми воїнів-інтернаціоналістів не змінюються. «З віком для нас додаються потреби у соціально-медичній реабілітації. Добре, що обласна рада дослухалася до нас щодо призначення головним лікарем Бердичівського госпіталю для ветеранів війни Павла Журбенка. Відремонтували 10 палат, оснастили, як могли, і будемо й надалі продовжувати цю роботу. Тому що першими, хто лягли в ці палати, були наші молодші побратими – учасники АТО».
Зі слів Павла Ментова, обласна організація та районні осередки на суму 1,5 млн грн. передали допомогу в зону проведення АТО, афганці є активними учасниками волонтерського руху, багато з них - учасники збройних протистоянь на Сході України. «На Сході вже загинуло 89 афганців. Сьогодні прощаємося з нашим загиблим другом Петром Піддубним, який помер у нас в лікарні». Присутні на зустрічі хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих миротворців та учасників АТО.
Голова обласної ради Віталій Француз звернувся до ветеранів Афганської війни: «Спасибі вам за те, що ви є тим стабілізатором, який сьогодні єднає суспільство. Коли йде в країні війна, тільки дурень розгойдує човен, бо якщо він перевернеться, то потопить всіх разом».
Як повідомив Віталій Француз, обласна рада й адміністрація вирішують питання забезпечення санаторного центру «Дениші» і санаторію у Кам’яному Броді Баранівського району. «Наприклад, у Денишах 300 чоловік колективу. Кого б ми там не розміщували – афганців, учасників АТО, чорнобильців, - треба платити. Ті, хто був у санаторії, знають ситуацію: один поверх відремонтований, два поверхи залишилися ще з минулої доби. А людина за свої кошти не кожна туди поїде».
Голова обласної ради нагадав, що в області діє Програма соціальної підтримки громадян, які прибувають з тимчасово окупованої території, районів проведення АТО на територію Житомирської області, та військовослужбовців, працівників Збройних Сил України, Нацгвардії, СБУ, інших силових структур області, що брали участь в АТО, у 2015 році. На здійснення всіх заходів цієї програми, у тому числі й на реабілітацію військовослужбовців, передбачено 6,8 млн грн.
На питання, порушені ветеранами, дав відповіді голова облдержадміністрації Сергій Машковський. Під час зустрічі грамотами обласної ради нагородили члена Житомирської міської спілки ветеранів афганської війни Юрія Миргородського, голову Бердичівської районної спілки ветеранів афганської війни Миколу Кривенького, почесними грамотами обласної державної адміністрації - члена Житомирської міської спілки ветеранів афганської війни Віктора Чабаненка, члена Лугинської районної спілки ветеранів афганської війни Костянтина Рафальського. Залужені нагороди вручив побратимам від Спілки ветеранів Афганської війни Павло Ментов.
У Житомирі воїни-миротворці зустрілися з керівництвом області
У Житомирі воїни-миротворці зустрілися з керівництвом області
У Житомирі воїни-миротворці зустрілися з керівництвом області

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: