У Житомирі вшанували учасників бойових дій на території інших держав » Новини Житомира
 
 


У Житомирі вшанували учасників бойових дій на території інших держав

Автор: admin від 15-02-2015, 15:44, переглядів: 1 578

У Житомирі вшанували учасників бойових дій на території інших держав

15 лютого, в Україні відзначається День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та річниця виведення військ з Афганістану. Для Житомирщини це особливий день, адже багато наших земляків брали участь у врегулюванні військових конфліктів у різних куточках світу. А на мужності та героїзмі молодих воїнів-афганців виховуються нові покоління патріотів нашої області та України. Сьогодні вже сивочолі, але з бойовим духом і відданістю військовій присязі чоловіки пройшли від майдану Соборного до пам’ятного знаку «Чорний тюльпан» в Житомирі. Вони несли полум’яні гвоздики на знак пам’яті про бойових побратимів, молодість яких обірвала непрохана війна.
В урочистій ході взяли участь і представники влади – голова облдержадміністрації Сергій Машковський, голова обласної ради Віталій Француз, заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута, заступник голови обласної ради Руслан Годований, народний депутат України Борислав Розенблат та керівники міста.
У своєму виступі під час мітингу Сергій Машковський наголосив: «Сьогодні особливий символічний день. Сподіваюся, що на Стрітення Господнє, а також у День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та в річницю виведення військ з Афганістану розпочнеться процес встановлення миру у східних областях України. Воїни-інтернаціоналісти та воїни-афганці є прикладом мужності, героїзму, невичерпної життєвої мудрості. Ви самовіддано виконували свій інтернаціональний обов’язок, і в горах, і в пустелі. На превеликий жаль там, де є мужність та героїзм, є і гіркий біль втрат. Багато наших земляків віддали своє життя заради того, аби врятувати людей в іншій країні. Дякую всім вам за активну громадянську позицію. Ви одними з перших вийшли на боротьбу під час Революції Гідності та стали на захист Батьківщини у неспокійних східних областях. Впевнений, що ви відчуватимете реальну підтримку і допомогу з боку держави. Бажаю вам здоров’я та невичерпної життєвої енергії».
Звертаючись до бойових побратимів, голова обласної спілки ветеранів Афганської війни Павло Ментов зазначив: «Сподіваємося, що день виведення військ з Афганістану стане початком припинення бойових дій на сході України. Наша доля безпосередньо пов’язана із розстріляною молодістю. Прикро констатувати, що вона торкнулася і наших дітей. Афганці не залишаються осторонь подій, що відбуваються зараз в Україні. Серед наших побратимів є загиблі в зоні АТО та поранені. Бажаю всім вам довго жити, бо ми маємо ще багато справ, які треба довести до кінця на благо нашої Батьківщини».
Учасники мітингу вшанували хвилиною мовчання всіх загиблих земляків у бойових діях на території інших держав та поклали квіти до пам’ятного знаку «Чорний тюльпан» з надією на те, що війна більше не відбиратиме життя молодих, сповнених оптимізму та життєвої енергії мужніх синів України.

У Житомирі вшанували учасників бойових дій на території інших держав
У Житомирі вшанували учасників бойових дій на території інших держав
У Житомирі вшанували учасників бойових дій на території інших держав

У Житомирі вшанували учасників бойових дій на території інших держав

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: