Шведські благодійники передали коростенцям гуманітарної допомоги на 50 тисяч гривень » Новини Житомира
 
 


Шведські благодійники передали коростенцям гуманітарної допомоги на 50 тисяч гривень

Автор: admin від 23-02-2015, 18:36, переглядів: 1 202

Шведські благодійники передали коростенцям гуманітарної допомоги на 50 тисяч гривень

На таку суму Коростенська міська лікарня отримала матраци від шведської місії "Вінден". Ця допомога на часі, кажуть медики, адже в більшості відділень на ліжках – старі зношені матраци.

Їх потрібно було зняти з обігу ще кілька років тому, але за браком фінансування так і не вдалося. Загалом на кошти шведських благодійників придбали 110 матраців. Вони і замінять ті, які вже вичерпали свої ресурси. Нові матраци, перш за все, отримає педіатричне відділення, куди нещодавно лікарня закупила функціональні ліжка:

"Переваги їх в тому, що вони якраз підходять по розміру до тих ліжок, які ми придбали. Для будь-якої вікової категорії: від новонароджених до підлітків", – розповіла у сюжеті "Коростеньмедіа" завідуюча педіатричним відділенням ЦМЛ Ірина Довгошиєнко.

За її словами, нові матраци також з'являться на ліжках урологічного та хірургічного відділень. Також, у якості допомоги від шведів, лікарня отримала дорослі підгузки, які так потрібні, але часто не по кишені родичам хворих продовжує головний лікар Коростенської ЦМЛ Віктор Гордійчук:

"Не завжди на це вистачає грошей у нашому кошторисі і бюджеті. Саме на такі потреби, як-от постіль, білизна, медодяг, білизна. Часто такі речі відходять на другий план. Але ми добре розуміємо, що внутрішній комфорт лікарні має бути на високому рівні. І тому ми дуже вдячні за допомогу".

Благодійну допомогу шведські друзі передають коростенцям вже впродовж десяти років. У більшості за добрими справами стоять прості люди:

"Можливо буде дивно почути, що люди, як допомагають з цими матрацами та постіллю, це, по суті, літні люди. В середньому їм по 70-75 років. Всі вони працюють у цій організації, вони збирають кошти. Вони мають власний магазин, де приймають б/у речі від шведів, які вони згодом ремонтують і чистять. Потім вони продають їм тим же шведам. І на виручені кошти започатковують благодійні проекти", – каже координатор шведської місії "Вінден" Сергій Ковальчук.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: