Бійці АТО проходять реабілітацію в санаторії "Дениші" » Новини Житомира
 
 


Бійці АТО проходять реабілітацію в санаторії "Дениші"

Автор: news_maker від 26-02-2015, 16:09, переглядів: 1 852

Бійці АТО проходять реабілітацію в санаторії "Дениші"

Така можливість з'явилася з жовтня минулого року, коли на базі відділення ортопедії і неврології розгорнули 50 ліжок для медико-психологічної реабілітації воїнів.

За цей час реабілітацію пройшли майже дві з половиною сотні бійців:

"Ми намагаємося задовольнити всі їх потреби, відновити їх морально-психологічний стан і фізичні вади, які у них були або вони їх набули в АТО. На сьогоднішній день в закладі проходять реабілітацію 24 бійці АТО", – розповів головний лікар санаторію "Дениші" Павло Волошин.

За його словами, всі, хто перебуває зараз на реабілітації – жителі нашої області. Рішення про направлення їх до санаторію приймає спеціалізована лікарська консультативна комісія, яка створена на базі обласної клінічної лікарні імені Гербачевського.

"У нас на реабілітації знаходяться бійці з посттравматичним стресовим розладом, з вогнепальним ураженням кінцівок, багато є бійців із залишковими явищами черепно-мозкової травми, є з неврастеніями, вегето-судинними дистоніями, нейроциркуляторними дистоніями. Також багато бійців поступають до нас з ураженнями хребта, з остеохондрозом хребта, з травмами суглобів", – перелічила основні діагнози виконуюча обов’язки начмеда санаторію Наталія Бех.

24-річний В'ячеслав Подік, мобілізований до 26 артбригади, потрапив до санаторію через ускладнення остеохондрозу:

"Боліла спина, біль "віддавав" у ноги. Я звернувся у військовий госпіталь і мене направили сюди, в санаторій "Дениші". Зараз я себе почуваю набагато краще, ніж тиждень тому".

Для пацієнтів програма реабілітації безкоштовна, гроші знайшли в обласному бюджеті:

"За минулий рік заклади охорони здоров'я по програмі реабілітації учасників АТО використали 265 тисяч гривень. На цей рік програма продовжена, в обласному бюджеті закладено три мільйони гривень. На сьогоднішній день ми подали на відшкодування близько 360 тисяч гривень. Саме на таку суму вже надали допомогу у реабілітації заклади охорони здоров'я. В цій програмі беруть участь обласна клінічна лікарня імені Гербачевського, санаторій "Дениші", обласна психіатрична лікарня №1, а також госпіталь ветеранів війни, який знаходиться у Бердичеві", – зазначив заступник директора департаменту охорони здоров'я облдержадміністрації Сергій Бондарчук.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: