Подорожчання хліба в нашій області пояснюється цілком об’єктивними факторами » Новини Житомира
 
 


Подорожчання хліба в нашій області пояснюється цілком об’єктивними факторами

Автор: news_maker від 11-03-2015, 16:33, переглядів: 1 299

Подорожчання хліба в нашій області пояснюється цілком об’єктивними факторами

Про це говорили в обласній державній адміністрації на нараді з питань цінової ситуації та запасів продуктів харчування на продовольчому ринку.

"Впродовж останніх двох місяців хлібозаводи області по декілька разів піднімали ціну на продукцію", – зазначив керівник регіонального відділення Антимонопольного комітету України Олександр Безсмертний. - Наприклад, в Овручі і Бердичеві три рази піднімались ціни, в Коростені і Новограді-Волинському – два рази. І сьогодні знову прийшло повідомлення з Коростеня і з Овруча щодо підняття цін практично на всі види масового хліба. Обґрунтування полягає в тому, що зростають ціни на олію, природний газ, електроенергію і борошно".

В Антимонопольному комітеті ці причини вважають об’єктивними, порушень при ціноутворенні на хлібозаводах області не виявили, сказав Олександр Безсмертний. Директор департаменту агропромислового розвитку Микола Дідківський повідомив, що хлібозаводи тепер отримують борошно за іншою схемою:

"Воно відпускається лише через торгівельну біржу Аграрного фонду. Якщо раніше область в межах 1200 тонн борошна пшеничного і до 500 тонн борошна житнього отримувала через Черняхівський хлібокомбінат по так званому розподілу міністра, то сьогодні підхід змінено".

При цьому Микола Дідківський зауважив, що і за таких умов хлібозаводи отримують борошно за ціною, нижчою від ринкової і працюють стабільно. Що стосується торгівельних надбавок, постановою Кабміну №1548 та розпорядженням голови облдержадміністрації №362 для реалізації хліба встановлений граничний рівень рентабельності 10 %.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: