Володимир Дебой на VІІІ Українському муніципальному форумі: Житомир має перспективи у водо- та теплозабезпеченні » Новини Житомира
 
 


Володимир Дебой на VІІІ Українському муніципальному форумі: Житомир має перспективи у водо- та теплозабезпеченні

Автор: news_maker від 17-07-2012, 19:19, переглядів: 2 145

Володимир Дебой на VІІІ Українському муніципальному форумі: Житомир має перспективи у водо- та теплозабезпеченні

Про особливості державно-приватного партнерства у сфері енергозбереження та водопостачання розповів Житомирський міський голова Володимир Дебой під час VІІІ Українського муніципального форуму, який відбувся нещодавно у м. Ялта.

Володимир Дебой на прикладі нашого міста інформував присутніх 300 міських голів, представників Уряду про напрацювання та перспективи Житомира у цих сферах.

Залучення кредитних коштів з низькими та вигідними відсотковими ставками, отримання грантів, спрощення процедур отримання дозволів та погоджень, вплив інвестиційної складової на зменшення рівня тарифів та ефективність використання водо- й енергоресурсів – на таких моментах акцентував увагу керівник міста.

Як повідомив Володимир Дебой, у Житомирі активно підтримується позиція державно-приватного партнерства у сфері водопостачання з боку населення та бізнесу. Нещодавно мешканці будинків по вул. Северина-Наливайка та Західній запропонували на умовах співфінансування із власних коштів, коштів приватного підприємця та підтримки із міського бюджету провести водомережі, яких не було на цих вулицях з початку їх заснування. Таким чином, і мешканці, і бізнес, і міська влада готові спільно реалізувати подібні заходи саме на умовах державно-приватного партнерства.

Міський голова акцентував увагу на необхідності запровадження спільних проектів місцевої влади із державною владою та міжнародними фінансовими корпораціями. Житомир має змогу реалізувати і більш масштабні проекти у сфері водозабезпечення та енергоефективності, які стосуються всього міста. Це, зокрема, і модернізація тепломереж та вжиття інших заходів з енергоефективності, на що ЄБРР готовий надати кредит у 10 млн.євро та Фонд Е5Р безповоротний грант у 5 млн.євро.

Також Шведська водна асоціація запропонувала проект очищення води та модернізацію мереж, насосних станцій із використанням шведського досвіду на умовах державно-приватного партнерства. Сьогодні ж розглядається можливість співпраці зі Світовим банком.

Таким досвідом Житомира зацікавились усі присутні міські голови та експерти. Після виступу керівника Житомира у рамках семінару відбулось широке обговорення напрацювань саме нашого міста.

Нагадаємо, форум проводився 11-13 липня 2012 року за участю понад 300 міських голів з усіх областей України, вітчизняних та міжнародних експертів, а також Міністра економічного розвитку і торгівлі України Петра Порошенко, почесних гостей – Президента Федерації канадських муніципалітетів Карена Лейбовічі, мера міста Лондона Джо Фонтана.

Володимир Дебой на VІІІ Українському муніципальному форумі: Житомир має перспективи у водо- та теплозабезпеченні

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: