В Житомирі весь цей рік присвячений 100-річчю з дня народження Святослава Ріхтера » Новини Житомира
 
 


В Житомирі весь цей рік присвячений 100-річчю з дня народження Святослава Ріхтера

Автор: news_maker від 19-03-2015, 07:12, переглядів: 1 036

В Житомирі весь цей рік присвячений 100-річчю з дня народження Святослава Ріхтера

Цикл мистецьких заходів і подій в культурному житті міста будуть пов'язані зі славетним ювілеєм, розповідає начальник управління культури облдержадміністрації Юрій Градовський:

"В музичній школі №2 ми відкрили музейну кімнату Святослава Ріхтера з унікальними особистими речами піаніста. Виготовили меморіальну дошку, яку плануємо відкрити до Дня міста Житомира. Ще минулого року оголосили конкурс на кращий пам'ятник нашому видатному землякові. І сьогодні переможець вже визначений. Ідуть підготовчі роботи, шукаємо фінансування. Наш краєзначець Георгій Мокрицький до 100-річчя Святослава Ріхтера підготував відеофільм. Його презентують 19 березня на урочистостях в Києві, а потім у Житомирі, також покажуть по житомирському телебаченню".

Центральною подією у відзначенні 100-річчя нашого видатного земляка, безперечно, є Міжнародний фестиваль майстрів мистецтв та конкурс юних піаністів імені С.Ріхтера, які проходять у ці дні в обласній філармонії. У другий концертний вечір виступатиме заслужений артист України Олексій Ботвінов (фортепіано, м. Одеса), Академічна хорова капела "Орея", Національний камерний ансамбль "Київські солісти".

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: