На Житомирщині затримали голову сільської ради під час отримання хабара » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині затримали голову сільської ради під час отримання хабара

Автор: news_maker від 2-04-2015, 10:24, переглядів: 1 749

На Житомирщині затримали голову сільської ради під час отримання хабара

31 березня оперативники Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в області затримали 52-річного сільського голову одного з районів Житомирщини, який вимагав та отримав 50 тисяч гривень неправомірної вигоди.
Правоохоронці з’ясували, що посадовець вимагав хабар за сприяння купівлі-продажу комплексу, що належить сільській раді, потужності якого призначені для сушки хмелю.

За вказаним фактом відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 368 Кримінального кодексу України.
27 березня в ході проведення відкритого аукціону вартість вказаної нерухомості зросла з оціночної в 100 тисяч гривень до 630 тисяч гривень. Від фіналіста тендерних торгів, одного з підприємців Житомирщини, голова сільської ради вимагав сплатити різницю ціни, погрожуючи не підписати договір купівлі-продажу.
31 березня чоловіка затримали під час одержання 50 тисяч гривень неправомірної вигоди. Предмет хабара вилучено на місці події.
Службовця затримано в порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.
Перевіряється причетність вказаного посадовця до інших подібних правопорушень.
За прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою чинним законодавством визначено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: