В Житомирі пройшов перший Учнівський Кінофестиваль "ЖУК" » Новини Житомира
 
 


В Житомирі пройшов перший Учнівський Кінофестиваль "ЖУК"

Автор: news_maker від 20-04-2015, 18:02, переглядів: 1 179

В Житомирі пройшов перший Учнівський Кінофестиваль "ЖУК"

Представники 17 шкіл стали його учасниками і претендентами на нагороди в 13 номінаціях. Журі оцінювало багато критеріїв – від акторської майстерності і гриму до сценарію та роботи оператора.

Основна тема короткометражок, представлених на фестиваль, – "Будь героєм", наголошує ідейний натхненний і головний організатор - Богдан Яремчук:

"Фільми несуть гарний зміст, вони навчають добру і тому, як потрібно допомагати іншим, як бути героями в своєму повсякденному житті. Кожен фільм по-своєму є особливим. Ми дивились навіть часто не просто на професійність творців фільму, а на відношення самих дітей до то, що вони роблять. І цікаво, що діти, спілкуючись з нами, говорили, що в майбутньому хотіли б пов'язати свої професії з кіно чи з журналістикою що їм дуже сподобалася така робота".

Відзнаки фестивалю отримали всі учасники, особливі ж нагороди – статуетки – тільки кращі. Одразу три нагороди, "Краща операторська робота", "Приз глядацьких симпатій" і головна нагорода фестивалю "ЖУК-2015" дісталася команді 24 ліцею за фільм "Місто". Це фільм про простих людей, які потрапляють в складні і, здавалося б, безвихідні ситуації, але знаходяться люди, які приходять на допомогу і стають справжніми героями", - розповіла одна з учасниць команди-переможниці ліцею №24 Кристина Грач: - Ми так до цього довго йшли, так старалися. Якщо є велике бажання і це твоя мрія, то нічого складного не буде, досягти цього можна. Хотіла, щоб кінофестиваль був щорічним, тому що багато дітей, які не взяли участь у фестивалі, жалкують і сподіваються долучитися до "ЖУКа" вже в наступному році".

В цьому році учасники отримали солодкі подарунки від спонсорів, а також квитки в кіно чи на ковзанку. І сподівання, що наступного року фестиваль знову збере юних кіно любителів на червоній доріжці одного з кінотеатрів міста. У Бердичеві взялися тренувати майбутніх призовників Більше сотні безробітних з початку року взяли участь в оплачуваних громадських роботах в Любарському районі У п’ятницю, 24 квітня, стартує перша сесія зовнішнього незалежного оцінювання знань.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: