Довгоочікуваним сучасним обладнанням поповнилась Житомирська обласна дитяча лікарня » Новини Житомира
 
 


Довгоочікуваним сучасним обладнанням поповнилась Житомирська обласна дитяча лікарня

Автор: news_maker від 22-04-2015, 12:18, переглядів: 1 654

Довгоочікуваним сучасним обладнанням поповнилась Житомирська обласна дитяча лікарня

Два апарати штучної вентиляції легень загальною вартістю один мільйон гривень були придбані за кошти обласного бюджету. Обладнання працюватиме у відділенні анестезіології та інтенсивної терапії і розраховано на маловагових недоношених дітей з дихальними розладами.

"Апарати штучного дихання в нас є, але прилади такого покоління ми отримали вперше. У них програма така, коли не лікар дивіться коли пацієнта можна зняти з апаратного дихання і перевести на своє, а саме апарат буде визначати, що всі необхідні параметри набираються і пацієнт вже готовий дихати," - розповів директор департаменту охорони здоров’я Житомирської обласної державної адміністрації Олександр Торбас та запевнив, що новонароджені, з вагою від 500 грамів, які будуть підключатися до таких апаратів, отримають можливість жити і розвиватися.

Окрім цього дитячий лікарні від виробника апаратів штучної вентиляції легенів, французької фірми, був подарований хімічний стерилізатор, який використовуватимуть у хірургічному відділенні для обробки лапроскопічного інструменту. Раніше інструмент обробляли термічно або паром, що обмежувало терміни його придатності. Про технологію використання стерилізатора розповідає заступник головного лікаря з хірургічної роботи Микола Бобер:

"У спеціальні мішки вкладається дане обладнання та хімічний порошок. Виставляється температура при якій цей хімічний порошок розчиняється. За допомогою цієї хімічної суміші, йде обробка даного обладнання: вбивається всі не тільки мікроорганізми, а й мікроспори та грибки".

Зазначимо, що отримання сучасних апаратів штучної вентиляції та стерилізатора в Житомирській обласній дитячій лікарні є кроком до зниження малюкової смертності та покращення демографічної ситуації в області.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: