У Житомирі не ліквідують районні ради » Новини Житомира
 
 


У Житомирі не ліквідують районні ради

Автор: admin від 23-04-2015, 20:52, переглядів: 1 160

У Житомирі не ліквідують районні ради


Під час сесії Житомирської міської ради лише 18 з 40 присутніх депутатів проголосували за ліквідацію районних рад в місті Житомирі. Таким чином, рішення було не прийнято.
Перший заступник міського голови Сергій Сухомлин навів аргументи, що ліквідація районних рад у місті відповідає чинному законодавству. Таку ліквідацію провели і в Чернігові, і у Львові, і у Вінниці.
«Сьогоднішнє рішення передбачало виключно одне – скорочення чиновницького адмінперсоналу і передачу цих повноважень міській раді. 140 соціальних працівників, які працюють в Корольовській та Богунській радах та отримують мінімальну зарплатню, завдяки сьогоднішньому рішенню отримали б 50% надбавки до своєї зарплати. Реальна економія - мінімум 1,5 млн. грн», - зазначив Сергій Сухомлин.
Перед голосуванням слово надали головам районних рад.
Голова Богунської районної ради Людмила Янушевич звернула свою увагу, що ради не дублюють функції міської ради.
«За чотири з половиною роки нами проведено 27 засідань і опрацьовано 854 звернень житомирян,- зазначає Людмила Янушевич, - Наша головна функція – це вирішувати соціальні питання житомирян. Існує 19 видів соціальних допомог. Плюс ми займаємося правовою освітою. Наші депутати працюють на громадських засадах і жодного разу не отримували кошти на діяльність. Було б правильно обговорити повноваження, провести громадські слухання щодо вирішення цього питання».
Депутат Наталія Леонченко, яка у 2012 році входила до складу робочої групи щодо вивчення даного питання, зазначила: «Районні ради забезпечують максимальний доступ до житомирян до депутатів. Крім того, ліквідувувати орган управління недоцільно без ліквідації адміністративно-територіальних одиниць.
Депутат Зінаїда Стрякіна також послалася на результати комісії у у 2012 році: «Районні ради в Житомирі вирішують конкретні питання людей. Можливо, потрібно більше координувати діяльність депутатів райради та міської ради. Депутати районної ради ближче до людей».
Дехто з депутатів заявляв, що ліквідація призведе до економії 12 мільйонів, на що начальник управління фінансів Сергій Гаращук сказав, що спочатку потрібно обрати конкретну модель, а потім лише робити певні підрахунки.
В. о. міського голови Любов Цимбалюк попросила не вводити людей в оману щодо фінансових заощаджень.
«Діяльність районних депутатів насправді не є такою затратною, вони взагалі не потребують коштів. Проте вони багато працюють, допомагають і нам. Це спільне рішення депутатського корпусу, яке, напевно, потребує громада», - зазначила Любов Цимбалюк.
Також в.о. міського голови зазначила, що міська рада працюватиме над оптимізацією роботи виконавчого комітету, і буде розглядатися можливість передачі певних повноважень радам.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: