Цього року в області перед Днем Перемоги будуть святкувати День пам'яті і примирення » Новини Житомира
 
 


Цього року в області перед Днем Перемоги будуть святкувати День пам'яті і примирення

Автор: news_maker від 26-04-2015, 16:23, переглядів: 1 549

Цього року в області перед Днем Перемоги будуть святкувати День пам'яті і примирення

Україна таким чином на офіційному рівні доєднається до європейської традиції відзначення перемоги над німецьким нацизмом.

Про урочистості, до яких готуються на Житомирщині, розповів на розширеному пленумі Ради ветеранів області заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута:

"Хотілося б зняти всі питання і упередити спекуляції, адже святкування однозначно відбудуться. Великий подвиг захисників і визволителів нашої держави назавжди збережеться в пам'яті українського народу. 8 травня – День пам'яті та примирення, 9 травня – 70 річниця Перемоги. Місце святкування залишається незмінним – монумент Слави. Ми також підготували обласний план, з урочистостями, мітингами, зборами, вечорами пам'яті".

До традиційних заходів, додадуться й нові всеукраїнські акції та символіка, яку минулого року вже використовували в Україні під час відзначення Дня Перемоги:

"Відбудеться акція "Хвилина пам'яті". До цих заходів додасться вшанування тих героїв, які перейняли від ветеранів славну естафету оборони і визволення нашої батьківщини, це – воїни АТО. Стосовно символіки, прислуховуючись до інституту національної пам'яті і до загальноєвропейської практики, буде використовуватися символіка "Мак пам'яті", - зазначив Ярослав Лагута.

Він також запевнив, що у ході травневих свят будуть підсилені заходи безпеки щодо недопущення будь-яких провокацій під час масових заходів до 70-річчя Перемоги.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: