У Житомирі шахраї за допомогою «безпрограшної лотереї» забрали заощадження у пенсіонерів » Новини Житомира
 
 


У Житомирі шахраї за допомогою «безпрограшної лотереї» забрали заощадження у пенсіонерів

Автор: news_maker від 4-05-2015, 14:57, переглядів: 1 247

У Житомирі шахраї за допомогою «безпрограшної лотереї» забрали заощадження у пенсіонерів

Упродовж минулих вихідних до міліції звернулось відразу троє житомирян із заявами про ошуканство за подібних обставин. Невідомі просто на вулиці пропонували пенсіонерам розіграти безпрограшну лотерею та гарантовано отримати бонуси. У результаті потерпілі позбулися загалом 1,5 тисяч доларів США та 15 тисяч гривень.
Перше повідомлення про шахрайство надійшло пізно увечері 30 квітня від 76-річної жительки обласного центру.
Бабуся розповіла, що в обідню пору по вул. Хлібній до неї звернулись невідомі – жінка та чоловік, вмовляючи взяти участь у лотереї. Обіцяючи значні бонуси за вкладені кошти, незнайомці змусили пенсіонерку винести з дому заощадження. Гроші нібито поклали до конверту, який згодом заявниці вручили назад. При цьому незнайомці сказали відкрити пакунок лише за кілька годин, а в ньому, окрім її коштів, будуть ще й бонуси.
Увечері ні своїх 400 доларів США та 3 тисяч гривень, ні обіцяного виграшу, звісно, бабуся не знайшла, лише порізаний папір.
У схожі ситуації 3 травня потрапили ще дві жительки обласного центру, 64-ох та 68-ми років. До них незнайомці підходили відповідно на майданах Польовому та Перемоги. В обох випадках схеми ошуканства подібні, а гроші все так же нібито складалися до конверту, який повертався жінкам, але вже з іншим вмістом.
Нині за всіма фактами розпочато кримінальні провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Водночас правоохоронці застерігають: шановні громадяни, не вірте незнайомцям, які звертаються до вас на вулиці з сумнівними пропозиціями. Поінформуйте дітей і літніх батьків про поширені схеми ошуканств та будьте обережними у всіх фінансових справах.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: